Hra o trůny: Kdo byl nový princ Dorne z finálního dílu?

Hra o trůny: Kdo byl nový princ Dorne z finálního dílu? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Většinu otázek nám seriál ve své finální epizodě zodpověděl. Vytvořil ale jednu novou.

Konec Hry o trůny je už pěkných pár dní za námi. Vzhledem k tomu, jaký fenomén se ale ze seriálu v průběhu let stal, můžeme čekat, že ještě nějakou dobu ze světel reflektorů nezmizí. Závěrečná epizoda The Iron Throne (Železný trůn) sice většinu dějových linek dokázala nějakým způsobem uzavřít, přesto ale zanechala i několik otázek nezodpovězených. Co se stalo s vedlejšími hráči, kteří v 8. řadě chyběli (Daario Naharis, Meera Reed), to si nejspíš budeme muset jen domýšlet, nebo (snad) někdy přečíst v knižní podobě. Otázky ale nevzbuzují jen všichni chybějící. Při volbě nového panovníka v Králově přístavišti byli přítomni zástupci všech nejvýznamnějších rodů Západozemí a ukázalo se tu několik starých známých jako Edmure Tully (Tobias Menzies) nebo Robin Arryn (Lino Facioli). Zasedání se ale účastnil i neznámý dornský princ, o jehož identitě fanoušci hojně spekulují. Ač byste to ze seriálu příliš nepoznali, Dorne hraje v knižní předloze velkou roli a dlouholeté čtenáře tedy zajímá, zda se náhodou nejedná o některou z kanonických postav. Herec Toby Osmond, který si prince zahrál, nyní o své totožnosti promluvil.

 

Hra o trůny: 10 zajímavostí o Západozemí, které vám seriál nepoví
 

Nejdříve je ale potřeba rychlá rekapitulace. Nejjižnější části Západozemí vládl už dlouhá léta rod Martellů, z něhož jsme v seriálu viděli jen vybrané členy a ještě ve značně zmenšených rolích. Jak tedy všichni skončili? Posledním vládcem Slunečního oštěpu byl Doran Martell (Alexander Siddig), starší bratr diváky oblíbeného Oberyna Martella (Pedro Pascal), jenž zahynul při boji s Horou. Sám Doran se synem Trystanem byli následně zabiti Oberynovou milenkou Ellariou Písek (Indira Varma) a jejími dcerami. Ty panovaly Dornu až do té doby, než všechny připravila o život Cersei Lannister (Lena Headey) a její nohsledi. Kdo je tedy neznámý princ, který se ujal vlády dál? Odpověď prý nemá ani sám Osmond. Jeho postava totiž ve scénáři pojmenována vůbec nebyla. „Někdo z tvůrců se mi zmínil, kdo vlastně jsem, ale mám pocit, že to byla úplně vymyšlená postava,“ řekl herec. „Já prostě tak nějak předpokládal, že jsem mladší bratr Dorana a Oberyna.“ Žádný takový sourozenec v knihách neexistuje, pokud se tedy Osmond domnívá správně, jeho role je kompletně vymyšlená. Mnoho fanoušků spekulovalo, zda by se mohlo jednat o Quentyna Martella, Doranova nejstaršího syna, jehož tvůrci ze seriálu vystřihli. Představitelé Dorana a neznámého prince jsou ale věkově poměrně blízko, tato varianta se tedy zdá málo pravděpodobná.

Zdroj: ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Lojzík | 04.06.2019 10:16
Oberyna trapně kilnul Hora, tím u mě seriál začal končit. Blbost nad blbost, aspoň konec spravil něco. Blonďatá drzá čuba mrtvá, blb Sníh u zdi a Bronn v radě. Vidět slátanina na poslední chvílu a nepočítejte s tím, že to někdy dopíše. :-D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest