Bez vědomí: Očekávaná minisérie od režiséra Pustiny se představuje v traileru

Bez vědomí: Očekávaná minisérie od režiséra Pustiny se představuje v traileru | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Režisér Ivan Zachariáš na 54. Karlovarském filmovém festivalu prozradil pár podrobností. 

Nová minisérie z dílny HBO Europe - které přineslo oceňované kousky jako Hořící keř, Pustina nebo ČernobylBez vědomí (The Sleepers) měla premiérů na 54. Karlovarském filmovém festivalu. Kolega filmsim viděl dva díly, které se podle něj povedly. O režii všech šesti dílů se postaral Ivan Zachariáš, který režíroval i zmiňovanou Pustinu. První díl bude mít premiéru v průběhu listopadu při příležitosti oslav Sametové revoluce.

Oficiální synopse zní: “Podzim 1989. Sovětské impérium ve východní Evropě se otřásá v základech. Ve vzduchu visí změna. Neví se však, kdy přijde a jakou podobu bude mít. Profesionální houslistka Marie a její politicky aktivní manžel Viktor se po dvanácti letech londýnského exilu vracejí do Prahy. Rodinná návštěva se však brzy mění v drama. Marie skončí v nemocnici a když se probere z bezvědomí, její manžel je pryč a nikdo neví, kam zmizel.” Kompletní představení naleznete zde.

Režisér na karlovarském festivalu zodpověděl pár otázek. Jedna se týkala přístupu k českým divákům. „Je to zapeklité. Museli jsme počítat s tím, že většina našich diváků zná historickou situaci mnohem lépe než ti zahraniční. Museli jsme na to jít chytře. Nemohli jsme příliš vysvětlovat, ale vše muselo být pochopitelné i pro zahraniční publikum,“ odpověděl režisér.

Zahraniční diváci by podle režiséra s minisérií neměli mít žádný problém. „Je to univerzální špionážní seriál, jak to mají lidé rádi. Jen je zpracován ‚po Česku‘,“ dodal Ivan. Podívat se můžete na první trailer, který převyšuje českou trailerovou konkurenci a napovídá, že se máme opravdu na co těšit.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest