Živí mrtví: Trailer na 10. řadu přináší Šeptače a mnoho dalšího

Živí mrtví: Trailer na 10. řadu přináší Šeptače a mnoho dalšího | Fandíme seriálům
Zobrazit další 1 obrázek
Comic-Con již tradičně přináší první trailer nadcházející řady The Walking Dead.

Fanoušci Živých mrtvých se konečně dočkali traileru na očekávanou 10. řadou. Ukazuje vypuknutí války mezi hlavními hrdiny a záporáky Šeptači, která ovšem bude výrazně jiná, než předešlá válka s Neganem. Nová skupina záporáků se totiž převléká do podob nemrtvých, aby se tak pro nepřítele stali skoro neviditelní. A trailer z tohoto tématu těží skutečně hodně.

Na první pohled vidíme, že se tu rozvíjí nakousnuté motivy z předešlé řady a tvůrci se nijak netočí v kruhu. Napravený Negan se poprvé vydává do boje na straně dobra, stejně jako malá Judith, která se po letech trénování ukazuje v akci. Carol se po ztrátě svého adoptivního syna Henryho dožaduje pomsty a rozvíjí nadále svůj přátelský vztah s Darylem. Kvůli tomu zůstává na ocet její bývalý přítel král Ezekiel, který se bohužel moc prostoru nedočkal, v jednom důležitém záběru ovšem figuruje. Vidíme ho navazovat milostný vztah s Michonne, čímž tvůrci následují komiksovou předlohu. Rozvíjených dějových linek je skutečně dost a to zmiňujeme jen ty nejvýraznější.

Tvůrci ovšem neposunuli pouze postavy. Vůbec poprvé tu konečně vidíme nové a svěží prostředí. Je jím písečná pláž, kde vypukne boj mezi hrdiny a nemrtvými, mezi kterými se možná schovávají Šeptači. Dále vidíme postavy používat pokročilejší zbraně a bitevní prostředky, jako štíy, kopí nebo palcáty. A každý si určitě všiml i Aaronovy vylepšené železné ruky, která se sama přeměnila na ozubený palcát.

Obsahově tedy trailer spolehlivě láká na další nabité dobrodružství. Zatím nevidím žádný zásadnější důvod, proč nečekat, že bude 10. řada stejně dobrá jako poslední, která se obecně dočkala vysokého hodnocení. Na druhou stranu, oproti tomu, co tvůrci předvedli loni, nemá letošní ukázka na novou řadu tak silný drajv a také zatím není zcela jasné, jaká situace bude vlastně na začátku nové sezony panovat. Po většinu času vidíme pouze střípky jednotlivých scén a zatím můžeme jen hádat, jak celá ta mozaika do sebe zapadne.

Živí mrtví je postapokalyptický dramatický seriál ze světa, ve kterém propukla zombie nákaza. Vznikl podle stejnojmenné komiksové série od Roberta Kirkmana a soustředí se na skupinu přeživších, kteří se ve výrazně změněném světě pokud možno normálně žít. Osud jim však do cesty konstantně přivádí nové potíže, ať už spojené s nemrtvými, agresivními cizími skupinami přeživších nebo neshodami ve vlastních řadách. Aktuálně se chystá již 10. řada, kterou vede Angela Kang. V hlavních rolích hrají Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira nebo Jeffrey Dean Morgan.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest