Zaklínač: První trailer na novou fantasy sérii je tady

Zaklínač: První trailer na novou fantasy sérii je tady | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Přímo z Comic-Conu přilétl první oficiální videopohled pohled na Henryho Cavilla v roli The Witchera.

Tvůrce Zaklínače čekal před Comic-Conem přetěžký úkol. Potřebovali vyvolat nadšení a zahnat pochyby. Teď už můžeme s čistým svědomím prohlásit, že vynikají trailer bez nejmenších pochyb zajistil, že se bude o Geraltovi mluvit i hodně dlouho po tom, co se tahle sváteční sešlost pro fanoušky rozpustí. Těžko si přát lepší pozvánku do depresivního, špínou nasáklého a naději postrádajícího světa zaklínačů, elfů, králů, čarodějek a obyčejných lidí.

Informačně hutný, akcí nabitý a emocemi nešetřící trailer se přirozeně soustředí na ústřední postavy: Geralta, Yennefer a Ciri. Henry Cavill vypadá v titulární roli naprosto fantasticky. Vyzařuje z něj ten správný mix charismatu, síly a tiché vyrovnanosti. Geralt je společenským vyvrhelem, jehož jediným životním smyslem jsou zabíjení monster a peníze, které mu to vydělává. Jeho život nabere na obrátkách, když potká mladou a výjimečnou dívku Ciri (Freya Allan), kterou obklopuje tajuplná aura tajemství a skrytých schopností. S dvojicí je pak spojená ještě čarodějka Yennefer (Anya Chalotra), která se snaží porozumět svým schopnostem a ovládnout je.

Věci se podle všeho dají do pohybu, když se o Ciri doslechne takzvané Nilfgaardské impérium, které s ní nemá žádné dobré úmysly. Geralt a Yennefer, dva vyděděnci, kteří mají dost starostí sami se sebou, tak budou postaveni před osudovou volbu, zda mladé dívce pomoci nebo ji nechat na pospas osudu…

Zaklínače asi není potřeba čtenářům fantasy literatury dlouze představovat. Zvlášť ve střední a východní Evropě mají knihy Andrzeje Sapkowskiho kultovní status a řadí se ke stěžejním dílům žánru. Zbytek světa pak poznal The Witchera především skrze videoherní adaptaci, které se dohromady prodalo přes 25 milionů kopií. Pro ty z vás, kteří, kteří by přeci jen o sérii nikdy neslyšeli, uvedeme alespoň tolik, že se série točí kolem zaklínače Geralta z Rivie, který je už odmalička trénován k zabíjení všelijakých zrůd a monster. Série čerpá z klasické fantasy i ze slovanské mytologie. Zaklínači jsou pro své nadlidské schopnosti cenění i obávaní zároveň. V příbězích nechybí magie, meče, různé nadpřirozené bytosti, „středověký“ svět, komplikované vztahy, politika a černý humor. Sapkowski nejprve napsal s hrdinou řadu povídek, které byly souborně vydány ve dvou antologiích, a následně dílo rozšířil navazující románovou pentalogií.

Zaklínač se na televizních obrazovkách neobjeví poprvé. Už v roce 2002 byla v Polsku vyprodukovaná televizní série, která však byla v důsledku svého neúspěchu po 13 dílech zrušena. Nová verze je vysokorozpočtová, připravuje ji Netflix. Inspiruje se knihami i hrami. Showrunnerkou je Lauren Schmidt Hissrich, Sapkowski se podílí jako kreativní konzultant. V hlavních rolích hrají Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Jodhi May, Björn Hlynur Haraldsson, Adam Levy, MyAnna Burning, Mimi Ndiweni, Therica Wilson-Rad a Emma Appleton. S premiérou se počítá na závěr roku 2019.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 20.07.2019 08:26
Předlohu neznám, ale vypadá to výborně
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest