Studie ukázala, kolik jsou lidé ochotni platit za streamingové služby

Studie ukázala, kolik jsou lidé ochotni platit za streamingové služby | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Nabídka online zábavy je větší než kdy dřív, peněženky diváků ale nejsou bezedné.

Velkofilmový byznys si sice v dnešních dnech stále vede skvěle (jen tento rok se podařilo Avengers: Endgame ukořistit titul nejvýdělečnějšího filmu všech dob), všechna velká hollywoodská studia ale mají neustále větší a větší obavy z internetové nabídky zábavy od streamingových služeb jako jsou Netflix nebo Amazon. Jako protitah tedy zvolila starou známou strategii „Nejlepší obrana je útok“ a většina z nich plánuje v nejbližších letech či dokonce už měsících nastartovat své vlastní platformy pro online streaming. Předplatit si byť jen jeden takový katalog filmů a seriálů se ale samozřejmě prodraží. S rostoucím počtem alternativ si tedy zanedlouho budou muset diváci vybírat. The Hollywood Reporter si proto nechal vypracovat studii, která ukázala, kolik je jedna (americká) domácnost ochotna vyhodit za streaming měsíčně peněz.

Momentální hlavní nabídka dostupných služeb se sestává ze tří vedoucích členů, a to Netflixu, Amazonu a Hulu. Tradiční americká rodina za všechny tři dohromady zaplatí 37 dolarů (okolo 850 korun). Většina předplatitelů ale své účty často sdílí s několika dalšími domácnostmi, cena se tím pádem zprůměruje okolo 21 dolarů (okolo 480 korun). Už brzy ale do hry plánuje vstoupit Disney se svým Disney+, Warner a jeho HBO Max, Apple TV+ a dosud nepojmenovaná platforma od Universalu. A to si řada rodin stále drží ještě klasické předplatné kabelovky. Všechno naráz tedy ve většině domácností nejspíš předplácet nepůjde. Studie navíc ukázala, že většina Američanů by za online streaming měsíčně platila nejraději v rozmezí 17 a 27 dolarů (390 až 620). Jaké vyhlídky to tedy dává budoucím projektům?

Z nováčků z celé situace zdaleka nejlépe vyjde podle analytiků Disney+. Služba bude mít jednak obrovskou nabídku atraktivních značek a filmů, slibuje velké množství exklusivní původní tvorby, ze všech chystaných projektů se nejvíce dostala do povědomí veřejnosti a ještě k tomu by měla vyjít zdaleka nejlevněji, a to (prozatím) na 7 dolarů (160 korun) za měsíc. Podobný ansámbl filmů a seriálů bude moci nejspíš nabídnout i HBO Max, oproti svému vrstevníkovi ale zaostává hlavně v ceně. Ze všech dosavadních služeb totiž možná bude nejdražší a měla by peněženku měsíčně ochudit o 17 dolarů (390 korun). Tato dvojce se má v budoucnu vybarvit jako největší dosavadní konkurence, a to hlavně pro Netflix. Ten na trhu internetového streamingu stále dominuje, více než třetinu jeho nejsledovanějších značek ale tvoří filmy, které má pouze vypůjčené a jak Disney, tak Warner své projekty nejspíš stáhnou ve prospěch vlastních služeb. Další platformy jsou zatím relativně daleko a příliš mnoho o nich nevíme, ale co se týče nabídky populárních franšíz, budou v tomhle ohledu pravděpodobně zaostávat.

Co si o růstu počtu streamingových služeb myslíte vy? Kolik jich momentálně předplácíte a u které z těch chystaných uvažujete alespoň o zkoušce?

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Jan | 11.11.2019 18:58
Netflix a HBO GO a zatím u vede HBO GO kvůli skvěle podpoře českého dabingu, určitě s radostí vyzkouším i Disney +
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest