Pán prstenů: Známe počet epizod chystaného seriállu

Pán prstenů: Známe počet epizod chystaného seriállu | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jak se seriál vypořádá s dlouholetou historií Středozemě? A v kolika epizodách? 

Amazon chystá za seriál ze Středozemě utratit celou jednu miliardu dolarů, takže nechce nic ponechat náhodě. Do tvůrčího týmu najal zkušené lidi z filmového průmyslu a na režisérskou židli usedne J. A. Bayona, který na velká plátna přinesl poslední díl Jurského světa. S velkým rozpočtem si tím pádem určitě poradí. Do kolika epizod se ale tato obrovská suma rozdělí, o tom jsme doposud neměli představu. Nyní však promluvil odborník na Tolkiena (autora knižních předloh) Tom Shippey.

Díky svým rozsáhlým znalostem byl zrekrutován, aby konzultoval s tvůrci jejich nápady a přispíval svými poznatky. Má tedy povědomí o tom, jak v zákulisí pokračují přípravy seriálu, o kterých se v jednom rozhovoru rozpovídal: „V první řadě by mělo být dvacet epizod. Takže dokud nerozhodnou, jaký bude konec, nemohou začít natáčet.“ Pokud mluví pravdu, jedná se o výrazně vyšší počet epizod, než s kolika se s každou řadou pyšnila podobně pompézní Hra o trůny. Zbývá otázka, jak dlouhé jednotlivé epizody při tak vysokém počtu budou, popřípadě zda celá řada dorazí naráz, nebo ji Amazon bude nějak dávkovat.

Shippey se na navíc rozpovídal i o svobodě, kterou Amazon vůči seriálu projevuje. Zároveň dle jeho slov ale nehodlá nijak výrazněji měnit Tolkienem vymyšlenou podobu Středozemě. Hlavní dějinná osnova druhého věku (období tohoto světa, ve kterém se seriál bude odehrávat) zůstane nezměněna. Zásadní události, které jsou zasazeny do druhého věku, nebudou nijak ignorovány nebo modifikovány. Přesto existují rozsáhlé mezery mezi těmito události, které sám Tolkien dostatečně nepopsal. Takže i když budou tvůrci následovat kostru dějin, pravděpodobně se vyplňování těchto mezer nevyhnou, a budou si muset začít vymýšlet.

Zdroj: tolkiengesellschaft, comicbook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest