Disney+ bude epizody zveřejňovat týden po týdnu, nikoliv naráz

Disney+ bude epizody zveřejňovat týden po týdnu, nikoliv naráz | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Na svojí akci D23 Disney blíže předvedl, jak bude fungovat jeho chystaná streamovací služba a co od ní můžeme čekat - technické vlastnosti, obsah a další podrobnosti. AKTUALIZOVÁNO
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

AKTUALIZACE: Ještě doplňujeme, že v rámci jednoho účtu půjde vytvořit až 7 profilů a přehrávat na až 4 zařízeních současně. Offline obsah půjde stahovat na až 10 různých zařízení. Při spuštění služby bude k dispozici zhruba 500 filmů a přes 7000 seriálových epizod. Veškerý obsah na Disney+ bude mládeži přístupný (ale i tak půjde dětem na jejich profilu vybraný obsah dodatečně zablokovat) a mládeži nepřístupné filmy a seriály budou prezentovány na Hulu, kde má Disney klíčový podíl.

Původní článek: Po víkendové výstavě D23 Expo se hodně bavíme o tom, CO společnost Disney bude na své streamovací službě Disney+ prezentovat. Neméně důležité je však také to, JAK to bude prezentovat. Nedávno jsme tu měli článek o tom, kolik služba bude vlastně bude stát a kde se jí dočkají jako první. Tentokrát se zaměříme víc na technické a provozní parametry.

Téma číslo jedna: Systém zveřejňování epizod. U služby Netflix jsme si zvykli, že zveřejňuje celé série zároveň. Služba Amazon tento model kopíruje. Disney+ se chce přiklonit k modelu služby Hulu (popřípadě HBO GO – i když tam je situace odlišná, vzhledem k provázanosti s klasickým televizním vysíláním). To znamená, že nové seriály budou zveřejňovat každý týden jednu novou epizodu.

To má svoje výhody i negativa. Když je celá série zveřejněna naráz, je čistě na uživateli, jak si sérii bude dávkovat. Kdo má chuť strávit víkend u nové řady Stranger Things, ten může. Pokud si každý den k snídani chcete pustit jednu epizodu komediální jednohubky Master of None, není to problém. Totální svoboda pro všechny. Na druhou stranu při zveřejnění celé sezony najednou drtivá většina seriálů strašně rychle zapadne. Když ale po dobu několika měsíců přichází týden co týden nová epizoda, lze zájem veřejnosti živit dlouhodobě. Vznikají nové články v médiích a jen málokomu se stane, že by byl oproti přátelům ve sledování seriálu o deset dílů pozadu a nemohl pořádně zapříst konverzaci. Seriál je tak dlouhou dobu v neustálém povědomí a Disney usoudil, že tenhle model mu víc vyhovuje. Dobrá zpráva je to také pro všechny nenechavé diváky, kteří nechtějí celý den zabít koukáním na seriály, ale prostě se neovládnou a koukají dál a dál, dokud mají další epizody k dispozici.

Pak je tu otázka prezentace. V jaké kvalitě Disney+ poběží na uživatelských obrazovkách? Disney slibuje, že těch pořadů, které jsou ve formátu k dispozici, nabídne rozlišení 4K, dynamické podání barev standardu HDR a prostorový zvuk Dolby Atmos. To vše v základní ceně, zatímco u Netflixu se za vyšší obrazovou kvalitu připlácí.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest