Ceny Emmy 2019: V prvním kole bodují Hra o trůny i Černobyl

Ceny Emmy 2019: V prvním kole bodují Hra o trůny i Černobyl | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 26 obrázků
Známe vítěze kategorií Creative Arts Emmy Awards. Bodovali také Simpsonovi, Marvelous Mrs. Maisel a kontroverzní dokument o Michaelu Jacksonovi.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Hlavní část předávání 71. cen Emmy se sice uskuteční až 22. 9., ovšem vedlejší kategorie se pod názvem Creative Arts Emmy Awards předávaly již o víkednu. Nedělnímu klání kralovala osmá řady Hry o trůny, která proměnila 10 nominací v technických kategoriích a odnesla si tak například cenu za vizuální efekty či kameru.

Emmy 2019: Nominacím dominuje HBO s osmou řadou Hry o trůny
 

Dominance finální řady fantasy ságy není velkým překvapením, když přihlédneme k tomu, že Hra o trůny získala nejvíce nominací na cenu Emmy ze všech nominovaných seriálů a to celkem třicet dva. Po Hře o trůny získali nejvíc nominací komediální Marvelous Mrs. Maisel a minisérie Černobyl, což se projevilo i na nedělním předávání, kde si Černobyl odnesl sedm sošek zatímco opěvovaná dramedy od Amazonu šest.  

Sobotní předávaní Creative Arts Emmy Awards se neslo ve znamení nejdéle vysílaného animovaného seriálu a kontroverzního dokumentu o hudební ikoně. Simpsonovi si za svou výroční 30. sezónu odnesly sošku za nejlepší animovaný seriál a to konkrétně za jedenáctou epizodu Mad About The Toy (Láska není hračka). V této kategorii je to již 11. cena pro všemi oblíbenou žlutou rodinku. Žádný jiný seriál nezískal tolik cen v této kategorii. Druhým nejúspěšnějším je South Park, který je držitelem pěti sošek za nejlepší animovaný seriál. Cenu za nejlepší dokument si odnesl kontroverzní titul Leaving Neverland, jenž vypráví příběh dvou dospělých mužů, kteří vypovídají o tom, jak je v dětství sexuálně zneužíval Michael Jackson.

Po rozdání vedlejších kategorií momentálně vede v počtu proměnných nominací stanice HBO. Ta zatím získala celkem 25 cen, za ní se umístil Netflix s 23 soškami a National Geographic spolu s Amazonem s 8 cenami. Vyrovnaný boj mezi HBO a Netflixem opět není příliš překvapivý, neboť oba vyfasovaly nejvíce nominací, HBO celkem 132 a Netflix 117.

V následujících kapitolách si můžete prohlédnout přehled vítězů vedlejších kategorií cen Emmy. V galerii najdete fotky z červeného koberce.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest