Recenze: Carnival Row - Amazon chce nabídnout další Hru o trůny, úplně mu to nevychází

Recenze: Carnival Row - Amazon chce nabídnout další Hru o trůny, úplně mu to nevychází | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Zobrazit dalších 29 obrázků
Seriál natáčený v České republice není vůbec špatný, ale ještě potřebuje nějakou práci.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Na mysl vyvstává slovo "přeplácané". Pokud by se tvůrci trochu krotili a některé věci si schovali až na další řady, nebyl by to vůbec špatný nápad. 

Krásné, ale "malý" svět

Povedené je rozhodně vizuální zpracování. Potemnělé a špinavé ulice města, ve kterém se s prázdným výrazem procházejí mystické bytosti, zatímco lidé na ně hledí s neskrývaným pohrdáním, to má rozhodně něco do sebe. Atmosféra se vám dostane pod kůži. 

Nicméně jsem se nemohl zbavit pocitu, že se seriál neustále odehrává na několika málo místech a působil tak docela stísněně. Pákrát se podíváme mimo město Burgue, ve kterém se nachází čtvrť Carnival Row, ale opravdu jen párkrát. Opět nezbývá doufat, že v dalších řadách poznáme víc z dalších částí světa. Byla by škoda, pokud by tvůrci nevyužili potenciálu, které tohle universum nabízí.

Carnival Row má kromě působivého světa také další klad a tím je obsazení. Hlavními tvářemi jsou Orlando BloomCara Delevingne. Orlando byl rozhodně dobou volbou, byť se občas drží herecky trošku zpátky, Cara je trochu sporná, její neustále "naštvaný" výraz asi nemusí vyhovovat každému, ale role drsné víly jí sedí. Nicméně, spoustu pozornosti na sebe strhávají rozmanité vedlejší postavy, které jsou často velmi dobře obsazeny a zahrány. 

Shrnuto, Carnival Row má všechny předpoklady pro to, aby se z něj stala epická fantasy podívaná, o které budou všichni mluvit. Ale tvůrci se v případě první řadě utrhli ze řetěžu a tak moc se snažili diváky potěšit hromadou věcí, které mají rádi, že to jednoduše překombinovali. Pokud mají filmaři v plánu natočit alespoň čtyři řady, pak je jasné, že Carnival Row bude maratonem, ne sprintem. Nebyl tak důvod to "přepálit" hned po startu, což se bohužel stalo. Přesto ale stojí Carnival Row za zvážení. I když má několik "bolístek", tak ve finále je to podívaná, která pobaví. Ne tak, jak by mohla, ale pobaví.

Verdikt

Carnival Row chce být za každou cenu spletitou drsnou fantasy podívanou plnou šokujících zvratů a zajímavých postav. A místy se mu to daří, nicméně tvůrci bohužel zapomněli na to, že méně je někdy více a první řadu zbytečně "přeplácali". Nakonec je tak Carnival Row spíše chaotický, než komplexní, nicméně díky slušné výpravě, zajímavému (byť zatím malému) universu a obsazení stojí první řada za zhlédnutí.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest