Rozpočet Marvel seriálů na Disney+ dosahuje na celovečerní filmy

Rozpočet Marvel seriálů na Disney+ dosahuje na celovečerní filmy | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 12 obrázků
Disney nehodlá na seriálech pro svou streamovací službu šetřit.

12. 11. odstartuje streamovací služby společnosti Disney nazvaná jednoduše Disney+. Ovšem, přestože obří zábavní firma má už teď k dispozici velké množství obsahu (kromě jiného projekty od Pixaru, Lucasfilmu nebo Marvelu), tak samozřejmě připravuje další lákadla pro potencionální předplatitele.

Mandalorian: První hraný Star Wars seriál byl zatraceně drahý
 

Jedny z těch největších budou seriály (respektive minisérie, zdá se, že počet epizod bude obvykle 6 až 8) na motivy marvelovských komiksů. A je zřejmé, že seriály nebudou "chudými přibuznými" ve srovnání se svými filmovými "bratříčky". Disney do nich totiž hodlá investovat klidně i částky 100 až 150 milionů dolarů

Bavíme se tak o rozpočtech blížících se úrovni filmových marvelovek. Není to zas takovým překvapením s ohledem na to, že v minulosti bylo naznačeno, že máme očekávat "filmovou výpravu". Kromě toho se v seriálech budou objevovat hvězdy z filmů, jejichž platy jistě také nebudou zrovna nízké. 

Prezident Marvel Studios Kevin Feige podle zdrojů z branže chce nabídnout v případě seriálů stejný zážitek, jakým jsou velkolepé komiksové filmy. Na rozdíl od DC, Marvel buduje universum, jehož součástí jsou filmy i seriály a tak je pochopitelné, že je tu výrazná snaha o to, aby i řemeslně a vizuálně působily podobným dojmem. 

Jen pro zajímavost, zdá se, že marvelovské série pro Disney+ se zřejmě stanou jedněmi z nejdražších seriálů vůbec. Zatím kraluje Hra o trůny, u které jedna epizoda v posledních řadách vyšla často i na 15 milionů dolarů, nicméně zatím to vypadá, že většina marvelovských seriálů má mít 6 epizod až 8 epizod (kromě animovaného What If...?, který bude mít přes 20 dílů) a pokud bude rozpočet opravdu kolem 150 milionů, pak jeden díl může vyjít klidně i na 25 milionů dolarů.

Nejbližším marvelovským seriálem pro Disney+ je týmovka Falcon & Winter Soldier, která by měla být k vidění někdy ke konci roku 2020.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Fimi | 30.09.2019 22:15
Jo něco víme, cpt marvel 2, Black Panther, gog 3, možná antman 3 a dál? Blade a F4 možná.... Spíš většina toho bude v 2022... Nebo co ještě?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest