House of the Dragon: George R.R. Martin by rád napsal pár epizod a těší se na další věci

House of the Dragon: George R.R. Martin by rád napsal pár epizod a těší se na další věci | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 1 obrázek
Martin také o neúspěchu druhého prequelu nebo psaní Vichrů zimy.

Po včerejším oficiálním oznámení chystané série House of the Dragon ze světa Hry o trůny, se o novém seriálu rozpovídal otec zakladatel, George R.R. Martin. Ten si pochvaluje, že řadu epizod natočí Miguel Sapochnik, jeden z předních režisérů dosavadního seriálu. Miguel se proslavil bitevními epizodami a Martin předpokládá, že na nějaké opulentní výjevy z Targaryenské občanské války dojde, avšak daleko víc se těší na politické pletichaření a konverzační scény. A je zvědavý, jak si s jejich zpracováním poradí právě Sapochnik, pro kterého půjde do jisté míry o něco nového (i když i v jeho válečných epizodách se samozřejmě dialogy vedly).

O scenáristovi Ryanu Condalovi George prozradil, že je velkým fanou Trůnů. Hodně má rád také příběhy Dunka a Egga a zpočátku prý hodně stál o to, aby je mohl zfilmovat. Nicméně Martin prý jejich zfilmování zatím dovolit nechce, nejprve by chtěl jejich příběhy ještě trochu rozepsat. A když už je řeč o psaní, George by si rád napsal nějaké epizody pro House of the Dragon, tak jako kdysi psal epizody pro hlavní řadu televizní Hry o trůny. Nicméně jednoznačně říká, že si to nedovolí, dokud nedopíše Vichry zimy, šestou část stále nedokončené knižní série. Možná George doufá, že se konečně blíží ke konci, možná si myslí, že House of the Dragon poběží dlouho...anebo je to jen nesplnitelné zbožné přání.

Takovým nesplněným přáním se nakonec stalo pro konkurenční tvůrce natáčení seriálu pracovně označovaného jako Bloodmoon, který se taktéž měl odehrávat mnoho let před událostmi Hry o trůny a letos v létě dokonce natočil pilotní epizodu. HBO však s odkazem na jakési vnitřní potíže seriál neschválilo. Martin lituje tvůrce a přeje jim, ať se z toho brzy oklepou. Zároveň uvádí, že zrušení Bloodmoon (seriál s Naomi Watts z období, kdy se teprve začínal rod Starků) nesouvisí s se schválení House of the Dragon. Situace není nutně nastavená jako „buď a nebo“ - kupříkladu CSI nebo NCIS také vysílá (vysílaly) paralelně hned několik sérií a Hra o trůny by to zvládla také, jen HBO zkrátka zatím bylo dostatečně spokojené jen s jedním projektem.

Tím je v tuhle chvíli House of Dragon, prequelová série zasazená 300 před Hru o trůny, kdy Westeros ovládá rod Targaryenů. V galerii můžete vidět plakát.

Zdroj: GRRM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest