Zaklínač se bude víc opírat o horor než o fantasy

Zaklínač se bude víc opírat o horor než o fantasy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 15 obrázků
Podívejte se na sérii nejnovějších fotografií, které seriálovou verzi Zaklínače blíže představují.

První sérii seriálu Zaklínač, která vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Andrzeje Sapkowskiho, uvidíme v její celé délce 20. prosince na Netflixu. Zatím se nám představovala hlavně v podobě trailerů, které nám přiblížily ducha, v jaké se seriál ponese.

Blíže o prezentaci celé série pohovořil Julian Parry, který prozradil, že se filmaři snažili fantastické elementy držet na uzdě a podat Zaklínače pokud možno uvěřitelně. Zároveň se však tvůrci vědomě opírají o prvky hororu. Parry uvedl, že když se na obrazovce objeví kupříkladu monstrózní Striga, měla by být opravdu odporná a na pohled nepříjemná. Také to nevypadá, že bychom se (alespoň zpočátku) mohli dočkat velkých armád, protože podle Juliana na ně na place zkrátka nebylo dost prostoru. Ale třeba se dočkáme do budoucnosti – ostatně showrunnerka Lauren S. Hissrich má v hlavě plán na sedm sérií.

Dole v galerii si potom můžete prohlédnout nejnovější fotografie.

Zaklínače vychází z knižní předlohy Andrzeje Sapkowskiho Série se série točí kolem zaklínače Geralta z Rivie, který je už odmalička trénován k zabíjení všelijakých zrůd a monster. Sapkowski čerpá z klasické fantasy i ze slovanské mytologie. Zaklínači jsou pro své nadlidské schopnosti cenění i obávaní zároveň. V příbězích nechybí magie, meče, různé nadpřirozené bytosti, „středověký“ svět, komplikované vztahy, politika a černý humor. Sapkowski nejprve napsal s hrdinou řadu povídek, které byly souborně vydány ve dvou antologiích, a následně dílo rozšířil navazující románovou pentalogií.

Zaklínač se na televizních obrazovkách neobjeví poprvé. Už v roce 2002 byla v Polsku vyprodukovaná televizní série, která však byla v důsledku svého neúspěchu po 13 dílech zrušena. Nová verze je vysokorozpočtová, připravuje ji Netflix. Inspiruje se primárně knihami a už ne tolik populární videoherní adaptací. Showrunnerkou je Lauren Schmidt Hissrich, Sapkowski se podílí jako kreativní konzultant. V hlavních rolích hrají Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Jodhi May, Björn Hlynur Haraldsson, Adam Levy, MyAnna Burning, Mimi Ndiweni, Therica Wilson-Rad a Emma Appleton. Datum premiéry je stanovené na 20.12. 2019.

Zdroj: Games Radar

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Magie | 10.12.2019 18:10
Vypadá to dost lákavě, jen jestli bude vůbec něco vidět, zatím je to temný středověk, slunečných dnů pomálu.....
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest