Zaklínač: Showrunnerka prozradila, jaký bude největší odklon od knižní předlohy

Zaklínač: Showrunnerka prozradila, jaký bude největší odklon od knižní předlohy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 29 obrázků
Lauren S. Hissrich promluvila o tom, co bude v seriálové verzi jinak.

V případě adaptací kultovních knih musejí být tvůrci hodně ale hodně opatrní, pokud se chtějí v nějakém případě odklonit od předlohy. Fandové umějí být velmi přísní a nekompromisní, pokud jde o změny. To platí dvojnásob pro seriál Zaklínač, protože knižní a herní inspirace se těší až fanatickému obdivu. 

Zaklínač se bude víc opírat o horor než o fantasy
 

Ovšem, i tak bylo jasné, že k nějakým změnám v případě seriálové verze, jejíž první řadu nabídne Netflix 20. 12. 2019, dojde a showrunnerka Lauren S. Hissrich prozradila, která byla ta největší:

"Největší odklonem od knih, který jsme udělali, je to, že jsem chtěla, aby Ciri a Yennefer stály víc na svých vlastních nohách. V knihách jsou představeny skrze Geraltův úhel pohledu a pro mě bylo důležité, aby je publikum poznalo jednotlivě, vidělo je, jak si vytváří vlastní dobrodružství a vidělo je, jak se jejich příběhy prolínají a byli svědky toho, co se stane. Takže to byla jedna z největších změn, kterou jsem udělala, byla to pro mě nejvíc vzrušující příležitost a také si myslím, že tyhle postavy jsou opravdu působivé."

Nakolik to bylo dobré rozhodnutí uvidíme už za měsíc a pár dnů. Bude to velká událost nejen pro fandy fantasy, ale také pro Netflix, protože Zaklínač je jedním z es v rukávu, které společnost má a která by měla pomoci bojovat s nově spuštěnou konkurencí v podobě Apple TV+ a především Disney+. Pokud nebude zájem o Zaklínače takový, jak Netflix doufá, znamenalo by to pro firmu nemalý problém.

Zdroj: Scifi Now (skrze Redanian Intelligence)

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest