Lord of the Rings: Seriál ani nezačal a druhá řada už je schválená

Lord of the Rings: Seriál ani nezačal a druhá řada už je schválená | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit další 2 obrázky
Velkolepá fantasy se dočká minimálně dvou řad.

"Válka" streamovacích služeb přituhuje, konkurence roste a roste a nedávno navíc odstartovali další dva výrazní hráči a to Apple TV+ a Disney+. Jednotlivé platformy se tak musejí hodně ohánět, aby přilákaly (nebo si udržely) předplatitele. 

Pokud jde o službu Amazon Prime Video, tak už nabízí několik zajímavých projektů, ale ten asi nejvíce lákavý teprve chystá. Řeč je samozřejmě o seriálové verzi Lord of the Rings/Pán prstenů

Pro Amazon půjde o zlomový projekt s ohledem na jeho cenu, kdy jen za práva společnost zaplatila údajně 250 milionů dolarů. A po započtení produkčních nákladů, platů pro štáb, scenáristy, herce atd. se údajně cena seriálu může vyšplhat někam k 1 miliardě dolarů. 

Nicméně se už od počátku bylo více méně jasné, že bude více řad (mluví se o pěti a spin-offu), zelenou ovšem původně dostala oficiálně jen jedna s tím, že Amazon naznačoval, že minimálně druhá je velmi reálnou možností. 

Což se nyní potvrdilo, další řada byla oficiálně schválena a to v době, kdy je první v preprodukční fázi. Konkrétní plán by měl být takový, že se natočí první dvě epizody (které zrežíruje J.A. Bayona) první řady a pak si dají tvůrci 4 až 5 měsíců pauzu. Během té doby pečlivě rozplánují i druhou řadu a následně budou mít jasno v tom, kam směřují a případně budou moci v rámci ušetření nákladů rovnou natáčet i scény (nebo celé epizody) řady druhé.

A jen pro zajímavost, podobný styl práce je u velkých produkcí běžný, například Peter Jackson využíval obdobnou metodu v případě svých filmů Pánů prstenů a většina seriálů má po natočení pilotní epizody pauzu, aby se přesněji naplánovalo, co bude dál.

O příběhu toho zatím není příliš známo, ví se ale, že bude děj zasazen před Společenstvo Prstenu, tvůrci jsou JD Payne a Patrick McKay a věří se, že uvidíme herce Willa Poultera, Markellu Kavenagh a Josepha Mawlea, byť jejich jména Amazon zatím oficiálně nepotvrdil. Stejně tak nepotvrdil datum premiéry, ale očekává se, že se odehraje v roce 2021.

Zdroj: Deadline, Variety, Independent 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest