House of the Dragon: George R.R. Martin odhalil, kdo se podílí na nové Hře o trůny

House of the Dragon: George R.R. Martin odhalil, kdo se podílí na nové Hře o trůny | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
George R.R. Martin vzal svůj blog útokem a odhalil, kdo se podílí na tvorbě scénáře.

HBO se rozhodně nehodlá vzdávat svého korunního klenotu a pečlivě připravuje nový seriál ze světa Hry o Trůny jménem House of the Dragon, který by se měl odehrávat několik stovek let před příběhem původního seriálu a ukáže nám dynastii rodu Targaryenů. Oznámení tohoto projektu přišlo ve stejnou chvíli, kdy byl kompletně zrušen jiný prequel s Naomi Watts v hlavní roli.

Hra o trůny: Chystá se nový seriál o předcích Daenerys Targaryen, další se zcela ruší
 

George R.R. Martin, autor knižní předlohy, teď prozradil, kdo další spolu se scenáristou Ryanem Condalem (Colony) a režisérem Miguelem Sapochnikem (Bitva Bastardů, Bitva o Zimohrad a jiné „bitevní“ epizody Hry o trůny) bude na sérii pracovat. Martin na svém blogu "Not a blog" uvedl, že zatímco Condal napsal scénář k pilotní epizodě a celkovou bibli seriálu, na projektu pracují další tři scenáristé, které přirovnává k Aegonu Dobyvateli a jeho sestrám Visenyi a Rhaenys.

Wes Tooke byl pravou rukou Ryana [Condala] u seriálu Colony, kde pracoval jako výkonný producent a napsal třináct epizod. Claire Kiechel je mladá divadelní scenáristka z New Yorku, která se k projektu dostala po práci na The OA od Netflixu a Watchmenech od HBO. Ti Mikkel k nám přišla přímo z mé společnosti Fevre River Packet Company, kde pracovala jako asistentka scenáristů a pomáhala s produkcí několika krátkých filmů, které doufám někdy vydáme, a připravuje produkci seriál Tuf Voyaging…a také pracuje na vlastním románu.

Vypadá to, že seriál si scenáristy vybíral velmi pečlivě a slibuje si od nich precizní práci. Martin popsal jejich role na projektu:

„Ti, kteří neví, jak vypadá příprava televizního seriálu, se mohou divit. Když Ryan napsal Pilot a bibli seriálu, co dělali Wes, Claire a Ti? Odpověď je: Hodně. Seděli s Ryanem ve scenáristické místnosti u HBO každý den, kde mluvili o příběhu, vytvářeli strukturu seriálu pro první, ale i další série, opravovali chyby (ne, že bychom s Ryanem nějaké udělali, to vůbec), navrhovali změny a přicházeli s nápady, doplňovali mezery a probírali podobu epizod, které nás čekají. House of the Dragon by nikdy nevznikl bez pomoci Wese, Ti a Claire, tří úžasných vypravěčů. Já a Ryan vám moc děkujeme.“

Zdá se, že tým pod vedením Sapochnika a Condala (Martin má poradní hlas) u nového projektu nenechává nic náhodě a chce, aby byl úspěšný. Tak držíme palce.

Zdroj: georgerrmartin

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest