Hra o trůny: Scenáristé poprvé od kontroverzního konce promluvili. Otevřeně hovoří o strastech a slastech vzniku seriálu

Hra o trůny: Scenáristé poprvé od kontroverzního konce promluvili. Otevřeně hovoří o strastech a slastech vzniku seriálu | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 70 obrázků
Showrunneři populárního fantasy seriálu o tom, jak bylo obtížné adaptovat rozsáhlou knižní předlohu či jak se natáčeli některé klíčové momenty.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Dan Weiss v diskuzním panelu v Austinu také řekl, že byť seriál má magické motivy, snažili se jím mířit nejen na fanouškovskou základnu fantasy žánru. „Snažili jsme se tyhle věci udržet na minimu, protože jsme se nechtěli zalíbit jen fanouškům fantasy. Chtěli jsme, aby se to líbilo jim, chtěli jsme, aby se to líbilo našim rodičům a chtěli jsme, aby se to líbilo profesionálním hráčům fotbalu. Chtěli jsme zasáhnout širší publikum, a proto bylo velmi důležité udržet tón pod kontrolou,“ řekl Weiss.

Ten také během diskuze popsal vztah herců a jejich postav v seriálu. „Jak poznáváte Maisie (Maisie Williams, představitelka Aryi Stark), jak poznáváte Sophie (Sophie Turner, představitelka Sansy Stark) a všechny ostatní, tak si nacházejí cestu k postavě. Je to jako redekorovat dům, který jim někdo dal, a po pár řadách to v některých případech ani nepřipomíná dům, do kterého se přestěhovali. Odvedli na tom tolik práce. Necháváte se jimi vést tolik, kolik se nechávají vést oni vámi. Vytvářejí psychologické nuance svých postav, pokud jste s nimi naladění na stejnou notu,“ pokusil se vysvětlit svůj pohled na celý proces Weiss.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest