Hra o trůny: Scenáristé poprvé od kontroverzního konce promluvili. Otevřeně hovoří o strastech a slastech vzniku seriálu

Hra o trůny: Scenáristé poprvé od kontroverzního konce promluvili. Otevřeně hovoří o strastech a slastech vzniku seriálu | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 70 obrázků
Showrunneři populárního fantasy seriálu o tom, jak bylo obtížné adaptovat rozsáhlou knižní předlohu či jak se natáčeli některé klíčové momenty.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Pokud jde o stěžejní momenty seriálu, Weiss s Benioffem zavzpomínali třeba na natáčení scény ze čtvrté řady, v které jsme se dozvěděli o původu Bílých chodců, tedy že jde o Nočním králem přeměněné malé syny Crastera. Showrunneři přiznali, že ze scény byli vystresování, jako do té doby z žádné. A to nikoliv kvůli samotnému ději, byť šlo o důležité odhalení, ale kvůli tomu, že ve scéně natáčené mimino bylo opravdové. Matce dítěte se natáčení údajně nelíbilo kvůli tomu, že Dan Weiss „pořád mluvil o záběru zblízka na penis dítěte“, což v panelové diskuzi vyprávěl zpětně jako veselou historku. Pro scénu totiž bylo nutné zdůraznit, že dítě je kluk, jelikož Bílý chodci si od Crastera brali jen jeho mužské potomky. Weiss to tak i při natáčení zdůraznil, což matce dítěte vcelku pochopitelně nebylo moc příjemné.

Dál si zavzpomínali třeba na chválenou Bitvu bastardů z šesté řady. Dvojice s režisérem epizody Miguelem Sapochnikem tehdy hojně probírala, jak je důležité, aby to po většinu času vypadalo, že ji sledujeme očima některé ze zúčastněných postav. Chtěli se tak vyhnout tomu, aby bitva působila jako videohra, což se může stát, když kamera může dělat úplně cokoliv. „Chtěli jsme ji připnout k postavě a vytvořit tak pocit, že nejde o zážitek bitvy, jde o zážitek zážitku Jona Snowa během této bitvy,“ nastínil jejich filmařský cíl Weiss.

Benioff se pak také vyjádřil k tomu, jakým způsobem se rozhodli přistupovat ke zpětné vazbě. Řekl, že v určitý moment jim došlo, že by je dohnalo k šílenství, kdyby sledovali každý názor na internetu. „Dobré věci jsou dělané skupinou lidí. Seriál neudělali dva ani čtyři lidé, ale asi dvě stě, všichni nezbytní a pracující spolu. Nejsem si ale jistý, zda má nějakou hodnotu [ustavení] desetimilionová komise,“ řekl Benioff.

Níže si ještě můžete pustit vystoupení dvojice v pořadu Jimmyho Kimmela v době vysílání osmé řady. Co říkáte na jejich nové vystoupení na festivalu v Austinu? Měli byste na ně po něm ještě nějakou otázku?

Zdroj: Watchers on the Wall, foto: HBO

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest