Marie Terezie: Preview k pokračování úspěšné minisérie

Marie Terezie: Preview k pokračování úspěšné minisérie | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Datum premiéry a informace o příběhu a obsazení k pokračování historické minisérie o jediné vládnoucí ženě na českém trůně.

Válka o Habsburské dědictví se zdá být prohraná. Pruské nebezpečí je sice zažehnáno, ale na obzoru se objevila hrozba ze strany Francouzů a Bavorů. Jedna z nejvýznamnějších vladařek historie ovšem neprohrává jen na poli válečném, ale i ve vztahu se svým mužem, Františkem Štěpánem. Tak zní synopse k pokračování historické minisérie Marie Terezie. Na stanici ČT si dvojdílná série odbyde premiéru na Nový rok 1. 1., druhý díl bude následně odvysílán 5. 1. 2020. Obě epizody se budou vysílat od 20 hodin.

Vánoce na České televizi
 

První dva díly mezinárodní koprodukční minisérie Marie Terezie si zkraje letošního roku nenechaly ujít více než dva miliony diváků. V prvních dvou dílech se divák dozvěděl, jak Marie Terezie vyrůstala a jak milující matkou byla, v dalších dvou zase zjistí, jaká byla panovnice. V roli Štěpána Lotrinského se vrátí Vojta Kotek, ovšem v roli samotné panovnice, kterou v prvních dvou dílech ztvárnila herečka Marie-Luise Stockinger, se nově představí rakouská herečka Stephanie Reinsperger (Slečna Paradis). Ta pokračování minisérie popsala takto: „Myslím si, že je to téměř úplně jiná minisérie. Tentokrát je hlavně o osamělé ženě, která se snaží dělat politiku ve světě ovládaném muži. V tom vidím modernost tohoto příběhu.

Rumunský režisér Robert Dornhelm (Na západ) ji doplňuje: „Nejde o běžnou minisérii. Pokračování nás povzneslo na jinou úroveň a místo milostného života královského páru jsme se tentokrát zabývali vládou, reformami a válkou. Marii Terezii ukazujeme jako komplexní ženu a ne jen jako idealizovanou panovnici.“ V pokračování se nově představí Kryštof Hádek, David Švehlík či Lenka Vlasáková. Obsazení dále doplní Zuzana Stivínová, Táňa Pauhofová, Zuzana Mauréry a Jenovéfa Boková. O scénář se stejně jako v případě prvních dvou dílů postarala Mirka Zlatníková (Teorie tygra).

Natáčení se zúčastnilo celkem 1800 komparzistů a z toho 300 hrálo vojáky v bojových scénách. Hudební doprovod nahrál Český národní symfonický orchestr. Minisérie se natáčela mimo jiné na zámcích Valtice, v Roudnici nad Labem a Kroměříži, v barokním divadle v Českém Krumlově či na hradu Špilberk.

V galerii si můžete prohlédnout všechny zveřejněné promo fotografie.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest