Zaklínač: V jaké posloupnosti se odehrály události první série

Zaklínač: V jaké posloupnosti se odehrály události první série | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 87 obrázků
Zmátly vás zamotané dějové linky nového fantasy seriálu? Článek se vám s nimi pokusí pomoci.

Jedním z kritizovaných aspektů první řady Zaklínače (The Witcher) je nechronologický způsob, jakým vypráví děj. Pokud tak divák nezná příběh již z knih, může ho seriál v určitých momentech pěkně zmást. Postavy, které v jeden okamžik zemřou, se o pár dílů později objevují znovu naživu. Navíc nepomáhá ani fakt, že ne všichni stárnou v seriálu jako běžní lidé. Jak tedy jdou všechny události první série po sobě v časovém horizontu?

Jako první se odehrály zážitky Yennefer (Anya Chalotra) ze druhého dílu. Ještě coby dívka trpící fyzickým postižením je prodaná do magické akademie Aretuza. Tam začne její výcvik na čarodějku a také románek s Istreddem (Royce Pierreson). Následuje její fyzická proměna a odchod z Aretuzy do království Aedirn, kde v následujících letech působí jako králová čarodějka.

Během této doby se odehrají některé důležité události Geraltova (Henry Cavill) života. Nejdřív zabije Renfri (‎Emma Appleton) a její skupinu, čímž si vyslouží přezdívku Řezník z Blavikenu (první epizoda). Následně se setká s bardem Jaskierem (Joey Batey), spolu se kterým je zajatý elfy (druhá epizoda). Na časové ose následuje zavraždění královny Aedirnu a její dcery, které chránila Yennefer. Ta následně začne vystupovat sama za sebe, nezávisle na Aretuze, odkud odešla již před třiceti lety.

Poté již vychází děj jednotlivých dílů takřka chronologicky. Ve třetí epizodě se Geralt setká s čarodějkou Triss (Anna Shaffer) a utká se se Strigou. Ve čtvrté se pak zúčastní s Jaskierem zásnubní hostiny dcery královny Calanthé (Jodhi May), kterou Geralt omylem zakončí získáním zatím nenarozené Ciri (Freya Allan) skrze zákon překvapení coby své dítě osudu.

Poté se v pátém díle konečně setkává Geralt s Yennefer během událostí kolem džina, který zaklínače neznámým třetím přáním nějakým způsobem projí s osudem Yenn. Dvojice se pak znovu setkává v šesté epizodě během lovu na draka. Následně se Geralt vydává zpět do království Cintry, kde se rozhodne nárokovat Ciri, protože ji chce ochránit před blížící se nepřátelskou armádou, ale je uvězněný (epizoda sedm).

Během doby strávené Geraltem za mřížemi královna Calanthé prohraje bitvu proti Nilfgaardu (první epizoda). Yennefer se chvíli poté po letech vrací do Aretuzy, kde se později přidá k malé skupině čarodějů, kteří se rozhodnou pomoci s bojem proti Nilfgaardu (epizoda sedm). Následují události z úplně prvního dílu – Cintra je dobytá, Calanthé spáchá sebevraždu, Ciri utíká z města, aby našla Geralta, přičemž prožívá všechny svá dobrodružství první série, v té posloupnosti, v jaké jsme je dosud viděli. Geralt je v době jejího útěku pořád také ve městě, odkud se za ní vzápětí vydává.

Časová osa první řady pak končí událostmi z finálového osmého dílu. Probíhá bitva o Soddenský Pahorek, již vyhraje Yennefer použitím nekontrolovaného chaosu. Sama ale poté zmizí beze stopy. Geralt se konečně setkává se Ciri.

Výše popsaný děj v chronologickém pořadí si můžete ještě prohlédnout níže ve vizuálním provedení na oficiální časové ose od Netflixu (klikněte pro zvětšení). V galerii pak najdete fotky z celého seriálu.

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest