House of the Dragon: Prequelu Hry o trůny se nejspíš dočkáme v roce 2022

House of the Dragon: Prequelu Hry o trůny se nejspíš dočkáme v roce 2022 | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 108 obrázků
A proč sešlo z jiného seriálového prequelu, který nás měl zavést tisíce let před původní seriál?

Programový šéf stanice HBO Casey Bloys sdělil magazínu Variety několik nových informací ohledně připravovaného seriálu House of the Dragon. Ten má diváky zavést zpět do světa loni ukončené Hry o trůny, jeho příběh ale bude zasazený o několik set let dříve. Bloys si myslí, že by mohl vyjít někdy během roku 2022.

Projekt připravuje spisovatel George R.R. Martin a scenárista Ryan Condal (Rampage: Ničitelé, seriál Colony). Zatím není stanovené, kdy se seriál začne natáčet. „Pracují právě teď na příběhu. Můj odhad je, že ho uvidíme v roce 2022,“ řekl Bloys. Pořád to však není stoprocentní oficiální datum premiéry, na to si ještě budeme muset počkat.

House of the Dragon se bude odehrávat tři sta let před událostmi Hry o trůny. Seriál je volně připravovaný na motivy Martinovy knihy Oheň a krev (Fire & Blood). Máme v něm sledovat příběh mocného rodu Targeryenů. Tomu se s pomoci draků podařilo podmanit Západozemí, kterému pak v následujících staletích vládl.

Bloys se dále také vyjádřil k dalšímu chystanému prequelu Hry o trůny, v kterém měla hlavní roli ztvárnit Naomi Watts a měl se odehrávat osm tisíc let před původním seriálem. Z projektu však nakonec již před časem sešlo. Podle Bloyse za tím ale nebyl žádný specifický důvod. „Piloty – někdy do sebe zapadnou, někdy ne. Řekl bych, že přesně to se stalo tady. Není tam nic, na co bych ukázal, a řekl ‘Tohle byl problém,’“ řekl Bloys. Dodal ale, že Jane Goldman, která projekt připravovala, odvedla dobrou práci ohledně stavby světa, a to i když na rozdíl od House of the Dragon neměla z hlediska literární předlohy nic moc, čem by mohla stavět.

Vzestup Targeryenů v Západozemí již částečně představilo bonusové video ke Hře o trůny, pustit si ho můžete níže. V galerii pak najdete fotky ze seriálu.

Zdroj: Variety, foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest