Hra o trůny: Podle spisovatele Martina se knižní konec od seriálového bude lišit

Hra o trůny: Podle spisovatele Martina se knižní konec od seriálového bude lišit | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 106 obrázků
Autor předlohy Hry o trůny se znovu rozpovídal o tom, že se bude konec jeho knih lišit od toho seriálového.

Spisovatel George R. R. Martin se znovu vyjádřil k plánované podobě zakončení jeho populární knižní fantasy série Píseň ledu a ohně (A Song of Ice and Fire), podle které byl natočený veleúspěšný seriál Hra o trůny (Game of Thrones), který byl loni zakončený osmou řadou. Podle Martina se bude konec knižní ságy lišit oproti tomu seriálovému. Autor to řekl v rozhovor pro německý deník Welt.

„Lidé znají závěr, ale neznají přesně konec. Tvůrci televizního seriálu mě předehnali, což jsem nečekal,“ řekl Martin. Nejspíš by tak knižní série mohla mít podobné rozuzlení jako seriál, ale s více informacemi a detaily, nepůjde tak o totéž zakončení. Martin tak nyní de facto potvrdil, co již napsal na svůj blog těsně po odvysílání poslední epizody seriálu. „Jak to všechno skončí? Slyším dotazy lidí. Bude to mít stejný konec jako seriál? Bude se to lišit? No… ano. A ne. A ano. A ne. A ano. A ne. A ano. Pracuji s velmi odlišným médiem než David a Dan (showrunneři seriálu David Benioff a Dan Weiss), na to nezapomínejte. Na finálovou sérii měli šest hodin. Já očekávám, že moje poslední dvě knihy zaplní tři tisíce stran rukopisu,“ napsal tehdy spisovatel.

Jeho knižní série Píseň ledu a ohně má k dnešku pět vydaných dílů. Celkem se má skládat ze sedmi románů, zatím nedopsané dva se jmenují Vichry zimy a Sen o jaru. Pokračování Martin píše již řadu let (poslední díl vyšel v originále v roce 2011). Vydání nového dílu Vichry zimy bylo v minulosti již několikrát odloženo.

Níže si můžete pustit fanouškovské video, ve kterém je rozebráno několik výrazných rozdílů seriálu oproti knižní předloze.

Zdroje: Welt, Not A Blog, foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Robert | 30.01.2020 09:53
Netvrdil ještě nedávno, že se kniha se seriálem v závěru lišit tolik nebudou? A jak je možné, že nečekal, že ho předběhnou se seriálem? To se nedalo nečekat, když se točilo každý rok, zatímco on za 9 let nezvládl vydat šestý díl... :D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest