Zrádci: Premiéra šestidílného kriminálního thrilleru již tuhle neděli na ČT

Zrádci: Premiéra šestidílného kriminálního thrilleru již tuhle neděli na ČT | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit dalších 20 obrázků
Česká televize představí další kriminální novinku, která se chlubí pozitivními ohlasy a solidním hereckým obsazením.

Novou šestidílnou minisérii Zrádci uvede ČT1 již v neděli 23. 2. od 20:10 hodin. Zrádci by měli být příběhem o nerovném boji policie s drogovou mafií a o morálních hranicích, které je někdy třeba překračovat. V hlavních rolích se představí Cyril Dobrý (Skleněný pokoj) a Lenka Krobotová (Zkáza Dejvického divadla). Cyril Dobrý v seriálu žije na hraně mezi policií a drogovou mafií. Lenka Krobotová je tu analytičkou v protidrogové centrále v Praze, ale také manželkou a matkou malých dětí. Potkají se na společném případu, který ohrozí jejich životy, i životy jejich blízkých.

Herec: Seznamte se s českou minisérií o udávání za komunismu od tvůrců Spravedlnosti
 

Scénář vznikl podle původního námětu Jiřího Vacka, jednoho ze zakladatelů Národní protidrogové centrály, a na základě příběhů policistů z terénu. Scenáristou minisérie je Miro Šifra, který stojí za minisérií Rédl či snímkem Rudý kapitán. Režii si rozdělili Viktor Tauš (Vodník) s Matějem Chlupáčekem (Terapie, Bez Doteku). Příběh se odehrává během tří týdnů v životě dealera Davida Frýdla (Cyril Dobrý) který působí v česko-vietnamské drogové mafii i jako policejní informátor. „Umí pohotově vyřešit problémy, bohužel však není schopen vnímat širší souvislosti vlastních rozhodnutí v časové perspektivě, což ho nakonec dostihne,“ popisuje svou postavu Cyril Dobrý.

Motivaci k natočení minisérie osvětlil kreativní producent Jan Lekeš (Past) následovně: „Spolupráce s Viktorem Taušem je vždy fascinující. Po úspěšném Vodníkovi přichází s tématem, které je na první pohled specifické. Seriály a filmy z drogového prostředí jsou společností obvykle složitěji přijímané. My se ve Zrádcích rozhodli jít ještě dál. Nezaměřili jsme se na uživatele, ale na systém prodeje drog, jeho součástek i kontrolní aparát. Kromě této linie také sledujeme příběhy mladého kluka a ženy, elitní policistky, kteří se do tohoto systému z různých pohnutek zapletou. Navzdory tomu, že se téma může zdát jako vzdálené běžným produkcím, stále silně zpracovává přenositelné motivy rodiny, vztahů, viny a trestu.

Rád píšu o světech, které vůbec neznám a v nichž se normálně nepohybuji. Snažím se o nich zjistit všechno. Seriál Zrádci se odehrává v prostředí, kde musí protidrogová policie změnit způsob své práce, aby bylo vůbec možné držet tempo s dobou. Přitom ale zároveň dělá chyby, které stojí lidi kolem ní životy,“ doplňuje scenárista Miro Šifra. V dalších rolích uvidíme Václava Neužila ml. (Svět pod hlavou), Davida Novotného (Případ mrtvého nebožtíka), Martina Havelku (Amnestie), Elišku Křenkovou (Tiché doteky) nebo Igora Bareše (Vzteklina).  

David (Cyril Dobrý) nikdy nechtěl být policejním informátorem. Chtěl v klidu prodávat drogy a vydělávat velké peníze. Vést bezstarostný život. Chvíli mu to vycházelo, ale pak ho objevil policista z protidrogového Blažek (Václav Neužil ml.). Přitlačil ho ke zdi a David neměl na vybranou. Prozradil skoro všechno, co věděl o česko-vietnamském obchodu s pervitinem. Blažek ale chce víc. Chce stálé spojení. Chce se dostat až nahoru, k samotným hlavám mafie. „Malých ryb“ už zatkli spousty. Zavřeli pár varen pervitinu, ale hned vyrostly nové a obchod jel dál. Blažek už toho má dost. Chce vyhrát za každou cenu, i kdyby neměl hrát tak docela podle standardních policejních pravidel. Na oddělení několika lidem nevěří, vlastně věří jen sám sobě, a ještě nezkušené policejní analytičce Petře Vávrové (Lenka Krobotová). Právě tu si vezme jako partnera na akci, která by měla stoprocentně vyjít, protože tip na ni má přímo od Davida. Ale věci se často odvíjejí jinak, než je pravděpodobné…

Zdroj: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest