5 zombie seriálů, které jsou zábavnější, než Živí mrtví

5 zombie seriálů, které jsou zábavnější, než Živí mrtví | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zlé jazyky tvrdí, že seriál Živí mrtví už nějakou dobu ztrácí dech. Ale fandové zombíků nemusí truchlit, existují jiné série, které je zvládnou pobavit.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Televiznímu zombie žánru dominuje série The Walking Dead (Živí mrtví). A byť v posledních letech čelí výraznému poklesu sledovanosti, tvůrci ve značku stále velmi věří. Chystají se filmy, existuje prequel/spin-off Živí mrtví: Začátek konce a chystá se druhý nazvaný The Walking Dead: World Beyond. Tím to končí, stanice AMC má velké plány na několik dalších let. 

Mohlo by se tak zdát, že Živí mrtví jsou jedinou pořádnou volbou pro fandy zombie projektů, ale to je naštěstí omyl, protože existuje několik dalších sérií, které zvládnou pobavit stejně (nebo lépe) než Živí mrtví, byť se jim často bohužel nedostává takové pozornosti. Které to jsou? 

Kingdeom/Kingdom/Království zombie (2019 - ????)

Kde běží: Netflix

Kolik má řad: 2

Jihokorejští tvůrci se rozhodli přijít s netradiční mixem, ve kterém spojili zombie nákazu s politickými intrikami a to vše zasadili do 17. století. Může to znít jako koktejl ve stylu kočičky a pejska, kteří vařili dort, ale překvapivě to funguje a funguje to skvěle. 

Důvodů je několik. Hned na první pohled zaujme velmi precizní řemeslné zpracování. Je pravda, že masky nejsou tak výrazné jako v Živých mrtvých, ale příliš to nevadí. Chuť divákovi spraví nádherné exteriéry i interiéry, propracované kostýmy a vynikající akční scény, které někdy vypadají tak realisticky, že se člověk trochu obává o kaskadéry, kteří se daného momentu účastní. Na zábavnosti akčních scén pak přidává to, že zombíci nejsou žádní "šneci", ale jsou rychlí jako blesk. To sice nevidíme poprvé, ale pořád jsme zvyklí spíše na to, že se živí mrtví "šourají" až hanba. V tomto případě to nehrozí, tady kmitají tak, že by jim nestačil ani Usain Bolt. 

Dalším pozitivem je atmosféra, která není neustále hororová, ale jsou tu okamžiky, kdy člověku přeběhne mráz po zádech. Pokud něco není úplně ideální, pak jsou to možná herecké výkony, které jsou v některých případech klasicky "asijsky umělé," ale to platí jen pro pár postav, jiné jsou zahrány naopak velmi dobře. 

Na Netflixu je nově dostupná druhá šestidílná řada s tím, že třetí zatím potvrzena nebyla, ale bylo by překvapením, pokud bychom se jí nedočkali. 

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

1 | 16.04.2022 23:33
555
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest