Netflix kvůli epidemii koronaviru v Evropě přestává vysílat v nejvyšší kvalitě

Netflix kvůli epidemii koronaviru v Evropě přestává vysílat v nejvyšší kvalitě | Fandíme seriálům
Netflix
Panují obavy z toho, že by pokračující masové streamování ve vysokém rozlišení mohlo za současné situace přetížit internetovou síť.

Doteď se pandemie onemocnění COVID-19 podepisovala na zábavním průmyslu hlavně ve formě zavírání kin, odsouvání premiér a zastavování natáčení. To se však nyní mění. Netflix totiž na popud Evropské unie nově znepřístupňuje sledování svého obsahu ve vysokém rozlišení.

Přátelé: Setkání po letech se odkládá
 

Důvodem je strach z přetížení internetu v době, kdy je velká část obyvatel nejen EU povinna zůstat v domácí karanténě. Streamovací služby jsou tudíž samozřejmě mnohem používanější než za běžného provozu a jsou zodpovědné za přenos obrovského objemu dat. Evropský komisař pro vnitřní trh Thierry Breton na svém Twitteru už ve středu informoval, že došlo k jednání s šéfem Netflixu Reedem Hastingsem, a požádal všechny uživatele, aby rozlišení HD nepoužívali, pokud to není vyloženě nutné. 

Ve čtvrtek mezi oběma muži proběhla další schůzka, přičemž se usnesli na tom, že na Netflixu po dobu 30 dní do určité míry klesne datkový tok přehrávaných pořadů. Podle Netflixu by tento krok měl snížit vytížení jeho evropských sítí až o 25 % a zároveň by obrazová kvalita pro zákazníky stále měla být na dobré úrovni. Otázkou nyní zůstává, zda zůstane Netflix v tomto rozhodnutí sám nebo zda se připojí i další platformy (jsou tu náznaky, že by mohly). O případných změnách vás budeme informovat.

Zdroj: CNN
 

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest