Teorie velkého třesku: Jak se seriál měl původně jmenovat

Teorie velkého třesku: Jak se seriál měl původně jmenovat | Fandíme seriálům
Warner Bros Television
Zobrazit další 3 obrázky
Byl zvažován i ne zrovna povedený název.

Z Teorie velkého třesku/The Big Bang Theory se vyklubal jeden z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších sitcomů za dlouhou dobu, a když se v minulém roce loučil dvanáctou řadou, odcházel v tom nejlepším.

10 seriálových nej: Češi v uplynulém týdnu volili reality show či oblíbenou klasiku
 

Pokud jde o kvalitu, tak je to sporné, některým fandům vadilo, že se pozornost o "geekovských" témat přesunula ke vztahovým peripetiím a kritici seriálu vyčítali, že po prvních pár řadách už se jen točil v kruzích. Ale pokud jde o sledovanost, ta byla vynikající až do konce. Dvanáctá řada se chlubila v průměru 12 až 13 miliony diváků (finále pak dokonce 18,52 milionu). 

Nicméně, bez ohledu na stížnosti týkající se zaměření novějších řad, seriál se stále zabýval vědeckými a technickými otázkami, a tak se asi většina lidí shodne na tom, že název Teorie velkého třesku byl zvolen trefně. Ovšem, jak už je u seriálů a filmů běžnou praxí, nebyla to jediná varianta jména, která byla zvažována. 

Pracovalo se také s názvem Lenny, Penny a Kenny. Asi netřeba obšírněji vysvětlovat, kdo je Penny (Kaley Cuoco), u Lennyho vám asi také dojde, že to bylo původně zvažované jméno pro Leonarda (Johnny Galecki). Zbývá nám tedy Kenny a vylučovací metodou jste určitě dospěli k výsledku, že Sheldon (Jim Parsons) se měl původně jmenovat Kenny. Což naštěstí nakonec nebylo realizováno.

Není ničím výjimečným, že se jména postav používají v názvu seriálů, ale ne vždy je to trefa do černého a v tomto případě se tvůrci Chuck Lorre a Bill Prady rozhodli, že půjdou jinou cestou a je to dobře, protože název Lenny, Penny a Kenny prostě zní velmi lacině a nevystihoval to, že sitcom se bude odehrávat ve vědeckém světě, plus je tu samozřejmě ta věc, že původní jméno neobsáhlo další dvě hlavní postavy a to Raje (Kunal Nayyar) a Howarda (Simon Helberg), kteří byli členy ústředního obsazení už od počátku. Možná jim nebylo někdy věnováno tolik pozornosti, jako Penny, Leonardovi a Sheldonovi, ale i tak by bylo nefér je takhle odsunout na druhou kolej i v případě názvu.

Nakonec byl tedy zvolen název The Big Bang Theory a nezbývá než dodat: "Ještě, že tak."

Zdroj: SR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest