Hollywood: Nejnovější seriál od tvůrce American Horror Story míří pod pokličku továrny na sny

Hollywood: Nejnovější seriál od tvůrce American Horror Story míří pod pokličku továrny na sny | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Alternativní poválečná historie Hollywoodu nabídne emancipaci žen, LGBTQ komunity a herců, kteří nemají bílou barvu pleti.

Scénárista a režisér Ryan Murphy patří mezi nejaktivnější televizní producenty posledních let. Po seriálech jako Glee, American Horror Story, Pose či Politik se nyní věnuje přípravě minisérie pro Netflix jménem Hollywood. Celkem osm hodinových epizod nabídne alternativní poválečnou historii továrny na sny, kde dojde na brzkou emancipaci žen, herců odlišné barvy pleti a LGBTQ komunity. Netflix ještě před utužením bezpečnostních opatření státu Kalifornie uspořádal speciální promítání prvních scén v San Vicente Bungalows ve West Hollywoodu, u kterého byli vybraní herci. Ti se následně s novináři podělili o pár podrobností o zápletce a postavách.

Hollywood: Jim "Sheldon" Parsons míří do dobové série od Ryana Murphyho
 

„Řekla bych, že je to skoro přepracovaná historie Hollywoodu,“ řekla pro server Variety herečka Laura Harrier, kterou můžete znát třeba jako Liz ze Spider-mana: Homecoming. Ta si v seriálu zahrála epizodní roli založenou na skutečné herečce Dorothy Dandridge. „Líbí se mi ta představa podoby světa, ve kterém mají v začínajícím Hollywoodu zastoupení ženy, lidé odlišné barvy pleti a LGBTQ komunita. Jak bych filmy a televize vypadaly jinak? Jak by svět vypadat jinak?“

Jeremy Pope, si v seriálu zahrál homosexuálního scenáristu Archieho, který se zakouká prostituta eskortní služby, dosud neznámého Rocka Hudsona (Jake Picking). Hudson byl jedna z posledních hvězd, která vzešla z takzvaného studiového systému, kdy se herci upisovali jednomu studiu (podobně jako se dnes například hudebníci upisují jednomu vydavatelství). Ovšem i Rock Hudson a jiné známé tváře klasického Hollywoodu budou v sérii silně pozměňovány do svých alternativních verzí.

Jeremy Pope se také vyjádřil ke své postavě Archieho:

„Archie je nebojácný, bude konat. Nestydí se za to, čím je a co musí udělat, aby se dostal výš, což se mi na něm líbí. Snaží se najít místo v průmyslu, který pro něj žádné místo nemá.“ Příběh bude hodně sázet na chemii mezi Archiem a Rockem. „Podíval jsem se do Jeremyho očí a oba jsme si řekli ‚jdeme do toho.‘ To mě na tom hodně zaujalo,“ řekl Picking o vztahu jeho postavy s Archiem. „Viděl jsem tu jiskru v Jeremyho očích, viděl jsem tu oddanost roli. Bylo to hodně okouzlující.“

Všech osm epizod minisérie Hollywood bude k dispozici na Netflixu od 1. května. A pokud by vás zajímalo, kdo byl Rock Hudson, odkud se vzal a kdo vymyslel jeho stylové jméno, přikládáme pro vás půlhodinový dokument dostupný na YouTube. Pokud není karanténa výmluva pro menší studium filmové historie, tak už asi nic.

Nová limitovaná série Ryana Murphyho a Iana Brennena, Hollywood, sleduje osudy skupiny herců a filmových tvůrců snažících se vypracovat se v poválečné továrně na sny. Každá postava nabídne jedinečný pohled za oponu zlaté éry Hollywoodu, zaměří se na neférový systém a předpojatost napříč rasou, genderem a sexualitou, která doznívá dodnes. Provokativní a kousavý příběh odhaluje dekády staré mašinérie moci, a ukazuje, jak by vypadal zábavní byznys, kdyby nebyly odbourány. V hlavních rolích se objeví Patti LuPone, Jake Picking, Jeremy Pope a Darren Criss. Těšit se můžete i na Lauru Harrier, Jima Parsonse nebo Davida Corensweta. Režie: Ryan Murphy. Premiéra: 4. května.  

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest