Hra o trůny: Jak postavy vypadají v románové předloze

Hra o trůny: Jak postavy vypadají v románové předloze | Fandíme seriálům
jorgruber + HBO
Zobrazit dalších 32 obrázků
Seriálová verze Hry o trůny se obecně považuje za věrnou adaptaci původních knih. Například v tom, jak vyobrazuje samotné postavy, se však často diametrálně liší.

Seriálová Hra o trůny bezpochyby patří mezi nejlepší a nejpopulárnější seriály televizní historie. Za to z velké části vděčí samotné předloze George R. R. Martina, kterou obecně adaptuje relativně věrně (minimálně do té doby, dokud seriál nepředběhne knižní sérii, která stále ještě není dopsaná). Samozřejmě se však, jako u každého zpracování, najde celá řada rozdílů. Jedním z těch zřetelnějších jsou pak bezpochyby změny ve zpracování samotných postav, zejména pak změny v jejich samotných vzhledech.

Hra o trůny: V krvavém seriálu jen jedna postava zemřela sešlostí věkem
 

Samotná originální knižní série sice původně ilustrována není, přesto se díky detailním Martinovým popisům a hlavně práci zručných fanoušků, můžeme podívat na to, jak by jednotlivé postavy vypadaly, kdyby byly vytaženy rovnou ze stránek. U některých byste si změn na první pohled ani nevšimli. Taková seriálová Daenerys v podání Emilie Clarke je se svou knižní podobou téměř totožná, jinou má v podstatě pouze barvu očí. U takového Tyriona však rozdíl oproti předloze poznáte na první pohled - v knihách totiž jako Peter Dinklage rozhodně nevypadá. V galerii jsme si pro vás připravili porovnání několika důležitých postav, tak se tam nezapomeňte podívat.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Monika | 23.04.2020 17:50
Vzhled postav ve filmu je lepší. Přece jen kreslený obrázek je většinou jakýsi jednoduchý, nevyzařuje z něj nic. Záleží odkud malíř čerpal a jak kreslí. Prostě herci hráli výborně.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest