Simpsonovi: Tvůrce se brání vůči kritice novějších sérií

Simpsonovi: Tvůrce se brání vůči kritice novějších sérií | Fandíme seriálům
Fox/Disney+
Zobrazit dalších 8 obrázků
Showrunner Al Jean promluvil o dlouholeté kritice kolísavé kvality kultovního animovaného seriálu.

Seriál Simpsonovi aktuálně nabízí neuvěřitelnou 31. řadu, což znamená, že má na kontě hned několik rekordů týkajících se délky vysílání, například jde o nejdéle běžící americkou komediální sérii. 

Simpsonovi a Star Wars jsou zatím největší lákadla nové streamovací služby Disney+
 

Nicméně, není tajemstvím, že se v případě posledních řad (respektive se stížnosti ozývají už poměrně dlouho) objevuje kritika, že tvůrci už vaří hlavně z vody a kouzlo Simpsonových už je dávno pryč. A nutno poznamenat, že kritika "vyčpělosti" nezaznívá výjimečně.

Ovšem, jeden z tvůrců showrunner Al Jean si nemyslí, že je oprávněná:

"Domnívám se, že prostě není možné soupeřit s námi samými v době, kdy vznikala čtvrtá řada. Také si myslím, že pokud bychom vzali epizodu ze čtvrté řady a nyní ji odvysílali, nedočkala by se stejných recenzí. Zrovna jsme získali Emmy za [epizodu] Mad About The Toy, což myslí dokazuje, že pokud klesla kvalita Simpsonových, tak musely klesnout i standardy cen Emmy."

To není úplně pádný argument, ceny podobného ražení jako jsou Emmy jsou kritizovány docela často za neobjektivitu, nicméně je pravda, že epizoda Mad About The Toy skutečně Emmy obdržela a téměř každý rok jsou Simpsonovi na Emmy alespoň nominováni. 

Ovšem, ceny jsou jedna věc a sledovanost druhá. Aktuálně se pohybuje pod hranicí 2 milionů lidí, spíše u hranice 1,5 milionů lidí, což není žádná sláva. Časy, kdy se koukalo i přes 10 milionů diváků, jsou dávno pryč. Je tak očividné, že zájem klesá a můžeme jen spekulovat o tom, jak výrazně se na tom podílí pokles kvality.

Jean také přislíbil, že do konce května bude na Disney+ vyřešen problém s "oříznutým" formátem. Samotné finále aktuální řady pak bude odvysíláno dříve a to 17. 5. 2020.

Zdroj: The AVClub

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest