Lovecraft Country: Očekávaná hororová série se poodhaluje v prvním traileru

Lovecraft Country: Očekávaná hororová série se poodhaluje v prvním traileru | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Seriál inspirovaný dílem slavného hororového autora míchá svět nebezpečných monster s rasismem prostoupenou Amerikou

HBO se již toto léto vytasí s jedním z nejočekávanějších a nejnadějnějších televizních projektů celého roku - hororovým seriálem Lovecraft Country. Ten adaptuje stejnojmenný román z roku 2016 od Matta Ruffa a, jak napovídá samotný název, velký zdroj inspirace nalézá v díle slavného autora sci-fi H.P.  Lovecrafta, který je znám především díky své neskutečně rozsáhlé mytologii plné všemožných monster a jiných nadpřirozených stvoření.

Samotný román, ale i televizní série, se odehrává v padesátých letech minulého století na jihu Spojených států amerických a pracuje s myšlenkou spojení Lovecraftova hororového světa s dobovým rasismem a segregací. V centru dění se nachází Atticus Freeman, který se se svou kamarádkou a strýcem vydá na pouť napříč Amerikou, aby našel svého pohřešovaného otce. Na své cestě však musejí bojovat o přežití, když čelí rasistickým útokům a hrůzostrašným monstrům jakoby vytažených z Lovecraftových stránek.

Overlook: J.J. Abrams připravuje spin-off k legendárnímu Osvícení
 

Showrunnerkou nové série je Misha Green, která dosud pracovala například jako scenáristka seriálu Hrdinové. Na produkci se pak také podílejí i velká jména Jordan Peele a J.J. Abrams. V hlavních rolích se objeví Jonathan Majors (The Last Black Man in San Francisco), Jurnee Smollett-Bell (Birds of Prey), Courtney B. Vance (American Crime Story: Lid versus O. J. Simpson) nebo Michael Kenneth Williams (Špína Baltimoru). Premiéry se Lovecraft Country dočká letos v srpnu.

No a alespoň podle nově vydaného prvního traileru vypadá seriál na opravdu zajímavou podívanou. Z ukázky naprosto čiší hutná atmosféra, přičemž se zdá, že by Lovecraft Country mohlo být naplněno skutečně velkou dávkou napětí, přitom by však nemělo postrádat ani důležitou zprávu divákům. Trailer však přece jenom bohužel moc neukazuje samotná monstra, kterými se Lovecraft tak proslavil. Snad to další ukázky a hlavně samotný seriál napraví.

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest