Recenze: Hollywood - Továrna na sny tak snová není

Recenze: Hollywood - Továrna na sny tak snová není | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 24 obrázků
Nablýskaný seriál od tvůrců American Horrory Story ukazuje,  je zajímavou (byť ne úplně reálnou) sondu do takzvané zlaté éry Hollywoodu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Je nutné upozornit na to, že i když v seriálu vystupuji reálné postavy a objevují se skutečná místa, tak Hollywood se rozhodně není realistickou sondou do dané doby, autoři si fakta hodně ohýbají, takže pokud toužíte po autentičnosti, tohle není ta správná volba. 

Jestli ale máte zájem o něco, co vám zprostředkuje atmosféru dané doby, tak to Hollywood umí na výbornou. Skvěle se mu daří zachytit nádech klasického Hollywoodu, ať už je to díky skvělým kostýmům nebo kulisám. A samozřejmě i postavám, kdy jsou někteří herci opravdu docela podobní postavám, které ztvárňují. 

Obsazení? Na jedničku

Mimochodem, obsazení je jednou z nejsilnějších stránek seriálu. Tvůrci nakombinovali neokoukané tváře s herci, se kterými pracovali už v minulosti a dali dohromady rozmanitou a v drtivé většina velmi talentovanou skupinu, která si natočení dobového projektu opravdu užívá. 

Je tu hned několik lidí, kteří určitě stojí za zmínku, ale jedním z těch, kteří opravdu září, je například Jim Parsons (představitel Sheldona z Teorie velkého třesku), který hraje arogatního požitkářského agenta Henryho Wilsona. Je to postava, kterou budete chvíli nenávidět, chvíli uvěříte tomu, že vlastně není tak špatná (což se ale za okamžik změní), ale vždy vás bude bavit. Obecně je ale obsazení špičkového a klobouk dolů za casting.

Stejně tak vizuálně je seriál opravdu povedený (a není řeč jen o tom, že někteří herci vypadají velmi dobře), kostýmy i prostředí evokují "starý" Hollywood. Co by ale naopak potřebovalo ještě trochu péče, je scénář. Není to tak, že by se člověk nudil, ale s ohledem na to, že se pozornost soustředí na velké množství postav, došlo k tomu, že některé příběhové linky nejsou tak zábavné. 

Scénář by si ještě péči zasloužil

Kromě toho, je jich opravdu hodně a děj tak působí trochu rozstříštěně, byť na sebe více či méně většina příběhových liní navazuje. I tak by ale bylo lepší, pokud by scénář nebyl tak "rozlítaný" a trošku se krotil, pokud jde o počet zápletek, speciálně pak s ohledem na to, že má Hollywood jen sedm dílů.

Ale bez ohledu na některá dějová uklouznutí je i tak Hollywood zábavnou, ale nejen povrchní podívanou, která ukazuje obě tváře zlaté éry Hollywoodu. Tu luxusní a nablýskanou, i tu temnou a depresivní. Nicméně, naštěstí není seriál jen vážnou kritikou dané doby, ale i také svižnou a vtipkou podívanou s příjemnou retro atmosférou.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
8/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Jan | 26.05.2020 07:43
Chyba v prvním odstavci. Konec zvukového filmu nastal o dvacet let dříve...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest