Chystá se nová seriálová Malá mořská víla

Chystá se nová seriálová Malá mořská víla | Fandíme seriálům
Walt Disney Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Oblíbená pohádka dostane seriálové pokračování, které alespoň na první pohled působí nečekaně pochmurně.

Malá mořská víla se řadí mezi jedny z nejznámějších a nejoblíbenějších pohádek na světě. Je tedy celkem logické, že se původní dílo od slavného dánského autora Hanse Christiana Andersena už dočkalo několika zpracování. Tou nejslavnější je určitě stále klasický animovaný snímek z dílny Disneyho z roku 1989. Ten by se aktuálně měl dočkat vlastní hrané filmové verze, nejedná se však o jedinou novou adaptaci. Nově bylo totiž odhaleno, že se klasický příběh dočká nového hraného seriálu se jménem Washed Up.

Olaf z Ledového království dostal vlastní seriál - pusťte si ho
 

Ten však nebude přímo adaptovat původní dílo, bude na něj nepřímo navazovat. A při tom na sebe vezme lehce depresivnější kabátek. Bude se totiž odehrávat o patnáct let později a sledovat dospělou Ariel, která je nyní bezútěšná, nemotivovaná a nachází se uprostřed nemilujícího manželství. Poté, co zemře její otec a ji na celé situaci něco nesedí, se pak vydá na epickou výpravu za účelem zachránit podmořské království a také celé lidstvo.

O scénář a produkci by se podle všeho měla postarat Gracie Glassmeyer, která měla dosud na svědomí u nás spíše neznámé komediální seriály. Seriál by pak měl být nasazen na platformě Peacock. Bližší informace zatím nejsou známy.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Mysule | 24.05.2020 10:58
Tak původní pohádky jsou často brutální a depresivní a Malá mořská víla na tom nebyla jinak. Až v moderní době zmutovaly v optimistické příběhy pro děti, kde dobro vítězí nad zlem. Ale tohle mi přijde, že už vyloženě potvrzuje ty konspirační teorie, že filmy se staly nástrojem propagandy s cílem zničit tradiční rodinu, z mužů dělat slabošské soyboye, z žen protivné mužatky nenávidějící chlapy, a výsledkem je společnost deprimovaných a snadno ovladatelných "ovcí". "Ariel žije v manželství bez lásky" fakt není něco, co patří do pohádek jak je vnímáme v dnešní době. A proč by měla zachraňovat celé lidstvo? Spíš celé mořské vílstvo, ne?
Vstoupit do diskuze

Související články

Malá mořská víla

15.11.1989 | USA
Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest