The Salisbury Poisonings: Nová minisérie nás seznámí s novičokovým útokem

The Salisbury Poisonings: Nová minisérie nás seznámí s novičokovým útokem | Fandíme seriálům
BBC/Dancing Ledge/James Pardon/Ray Burmiston
Očekávat máme intimní drama o hrdinství a síle v neobvyklé situaci

V roce 2018 se odehrála situace, která na mezinárodním poli vyvolala velký poprask. Řeč je o otrávení Sergeje Skripala a jeho dcery Julije. Sergej byl dvojitým agentem a tím, že za incidentem měli stát ruští agenti, nevinnou obětí se pak stala Dawn Sturgess, která také přišla do kontaktu s jedem a na následky toho zemřela.

Černobyl: Co by si diváci měli ze seriálu podle tvůrce odnést
 

Jde bezesporu o událost, která volá po hraném zpracování a dočkáme se ho. Jeho jméno zní The Salisbury Poisonings a jde o třídílnou minisérii pod hlavičkou BBC One. V hlavních rolích se objeví Rafe Spall, Anne-Marie Duff a MyAnna Buring, režii zajistil Saul Dibb, scénář pak Adam Patterson a Declan Lawn s tím, že nemáme očekávat velkolepé špionážní dobrodružství, ale intimní příběh o naději a hrdinství v době děsivé tragédie, kterou řešil celý západní svět.

Jednoduše půjde o mozaiku příběhu obyčejných lidí, úředníků, kteří musí reagovat na bezpredentní situaci, ale samozřejmě také členů bezpečnostních složek.

Nově je nabízen trailer s tím, že se hodně tlačí na dramatickou notu, což je samozřejmě očekávatelné, ale chtělo by se říct, že někdy to tvůrci trochu přehání. Stylem a zvolenou hudbou někdy trailer působí spíše jako spot Ministerstva zdravotnictví, než intenzivní seriálová podívaná. Kromě toho má video velmi rychlý spád a opět, to není špatně samo o sobě, ale jste zahlceni velkým množstvím záběrů a je tak těžké se orientovat v postavách a tom, co se vlastně děje. 

Nicméně, to neznamená, že seriál nebude kvalitní, obsazení je zajímavé, o dramatické momenty nouze nebude a Britové seriály umějí, tak snad to potvrdí tentokrát. 

 Premiéra je v Anglii naplánována na 14. 6. s tím, že zbývající dva díly budou odvysílány 15. a 16. 6. 2020. Uvidíme, kdy a kdo sérii nabídne u nás.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest