Televize stahují z vysílání "policejní" série v reakci na dění v USA

Televize stahují z vysílání "policejní" série v reakci na dění v USA | Fandíme seriálům
A&E
Diváci tak neuvidí projekty Cops a Live PD.

Určitě vám neuniklo, že aktuální situace v USA je po smrti George Floyda velmi napjatá. Už několik dnů probíhají velké protesty a několikrát během nich došlo ke střetu mezi demonstranty a policií. Uklidnění situace nepřispívání ani prezident Donald Trump, který se často o demonstrantech vyjadřuje poměrně nelichotivým způsobem a hrozí zásahem armády a střelbou. 

L.A.’s Finest: Jessica Alba vyhlásila válku zločinu, zhlédněte trailer
 

Jednoduše, dění ve Spojených státech amerických je intenzivní, a tak se některé televizní stanice rozhodly, že nebudou přilévat olej do ohně a ze svého vysílacího schématu stáhly projekty věnované právě bezpečnostním složkám. 

Konkrétně je řeč o Cops a Live PD. Cops jsou dokumentární sérií, která sleduje počínání policejních složek a od roku 1989 do roku 2013 běžela na stanici Fox, poté ji převzala SpikeTV, ze které je aktuálně Paramount Network.

Paramount Network se v reakci na situaci v USA rozhodla zastavit vysílání aktuální řady Cops s tím, že nebylo oznámeno, zda se neodvysílané epizody dostanou do vysílání později a dokonce z webových stránek stanice zmizely informace o seriálu. 

K podobného se rozhodla stanice A&E, která stáhla z vysílání aktuální epizodu Live PD, ve které jsou k vidění reálné záběry z počínání bezpečnostních složek, které pak hodnotí analytici ve studiu. Na rozdíl od Paramount Network ale A&E své rozhodnutí vysvětlila:

"Z respektu k rodinám George Floyda a dalších, kteří ztratili své životy a po konzultaci s oddělními [bezpečnostních složek], kterým se věnujeme a poté, co jsme zhodnotili bezpečí všech zapojených, jsme se rozhodli tento týden nevysílat 'Live PD."

S ohledem na to, že se nezdá, že se situace v USA brzy uklidní, se těžko odhaduje, jak bude se zmíněnými projekty naloženo, ale minimálně v případě Cops se objevují zprávy, že se do vysílání v dohledné budoucnosti nedostanou. 

Zdroj: IndieWire, CB

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Scofa | 07.06.2020 11:52
Tohle už je trapné jak liberální Levičáci protestují a rabuji kvůli několikrát trestanému feťákovi, svět spěje do prdele, když se dejou takové věci! A média ještě bfeťáčka Floyda vykresluje pomalu jak Mirka Dušína, aneb ovlivňování masového názoru!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest