Černobyl vede v počtu nominací na ceny BAFTA

Černobyl vede v počtu nominací na ceny BAFTA | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 5 obrázků
Britské televizní ceny se z důvodu koronavirové pandemie přesunuly na červenec, které seriály a minisérie mají největší šanci na úspěch?

Doposud byl letošní rok vskutku abnormální a dozvuky koronavirové pandemie budou nejspíš trvat po celý zbytek roku. Globální krize postihla i britské televizní ceny BAFTA, které měly být původně předávány v polovině března. Slavnostní ceremoniál byl posunut až na 31. 7. a jelikož v Británii stále ještě není koronavirus na ústupu, tak bude předávání cen probíhat virtuální formou. Slavnostním večerem provede diváky u televizních obrazovek komik Richard Ayoade (Ajťáci).

Přehled top 8 nejzajímavějších seriálů, které startují v červnu
 

Nejvíce nominací získala širokou veřejností i kritickou obcí oceňovaná loňská minisérie Černobyl. Uhrančivá série od HBO celkem vybojovala 14 nominací včetně hereckých kategorií pro Jareda Harrise a Stellana Skarsgårda. V loňském roce shodný počet nominací obdržel dramatický thriller Na mušce, který proměnil nominace jak v hereckých kategoriích, tak za nejlepší dramatický seriál. Po Černobylu nejvíce nominací získala třetí řada Koruny, která bodovala ve vedlejších hereckých kategoriích. Vcelku překvapivé je, že ostrouhala představitelka královny Alžběty II. Olivia Colman. Historická série od Netflixu získala celkem 7 nominací. Za Korunou se umístila se šesti nominacemi druhá řada Potvory a mysteriózní krimi Giri / Haji. Více jak jednu nominaci získala fantasy série Jeho temné esence, drama The Virtues, třetí řada Na mušce a komediální hit Netflixu Sexuální výchova. Kompletní seznam nominovaných najdete zde.

Stejně jako v případě cen Emmy, i televizní ceny BAFTA se dělí na “hlavní ceny“, kde zápolí herci, režiséři a producenti, a na BAFTA TV Craft Awards, kde se předávají ceny pro trikaře, hudební skladatele, střihače a další. Craft Wards proběhnou taktéž virtuálně a to dne 17. 7.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest