První dojmy: Curon - Italská hororová podívaná není zrovna originální, ale atmosféru nepostrádá

První dojmy: Curon - Italská hororová podívaná není zrovna originální, ale atmosféru nepostrádá | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Příběh je sice klišé vedle klišé, ale mysteriózní nádech dojem zachraňuje.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Postavy? Neoriginální, ale dobře zahrané

Zrovna překvapivá není ani charakteristika postav. V centu dění jsou především děti Anny, dvojvaječná pubertální dvojčata Mauro (Federico Russo) a Daria (Margherita Morchio). Daria je drzá, nepříjemná a rázná teenagerka, která se dá skoro ihned dohromady s místní partou, zatímco Mauro je tichý introvertní technicky zaměřený typ, za kterého se musí Daria doslova prát. A šokem asi není ani to, že Mauro má fyzický handicap v podobě špatného sluchu. 

Samozřejmě se může (a doufejme, že k tomu dojde) stát, že se postavy budou vyvíjet zajímavým směrem, ale pokud jde o jejich vlastnosti a povahy, tak to vypadá, že tvůrci se až příliš inspirovali u hromady jiných hororových projektů, kterých se ročně objevuje hned několik. 

Dobrou zprávou ale je, že jsou postavy veskrze dobře obsazeny a zahrány, takže i když vás nezaujmou jejich dějová linka a charakterové rysy, tak vám nebude jejich osud vysloveně lhostejný. 

Kromě obsazení je silnou stránkou Curon určitě již zmiňovaná atmosféra. Příliš se nesází na "lekačky", ale spíše na postupné budování atmosféry. Opět se pracuje s klasickými aspekty jako jsou podivné zvuky ve tmě, samovolně zhasínající světla a strašidelné budovy opředené legendami, ale to, že jde o variaci na tisíckrát viděné se dá prominout s ohledem na to, že to funguje. Ne snad, že byste se neustále báli, ale často budete mít onen nepříjemný pocit mrazení v zádech.

Je trošku mrzuté, že se prvnímu dílu úplně nedaří dosáhnout onoho intenzivního nutkání: "Rychle si musím pustit druhý díl, protože chci vědět, co se bude díl dál," ale určitě zvládne navnadit na to, abyste si pustili zbývajích šest epizod. Ne za každou cenu okamžitě a na jeden zátah, ale zanechá ve vás dojem, že by z toho mohla být zajímavá podívaná.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest