Seriálový týden: Finále kontroverzního 13 Reasons Why na Netflixu přilákalo davy

Seriálový týden: Finále kontroverzního 13 Reasons Why na Netflixu přilákalo davy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 17 obrázků
Po krátké nadvládě dokumentárního formátu si diváci na českém Netflixu našli cestu k evropské tvorbě. Na HBO se velké popularity dočkala česká Terapie.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály Netflixu za poslední týden:

1. Proč? 13x proto (13 Reasons Why)
2. Jednotky vesmírného nasazení (Space Force)
3. Papírový dům (Money Heist)
4. Ledová archa (Snowpiercer)
5. Poslední představení (The Last Dance)
6. Lucifer
7. Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina (Jeffrey Epstein: Filthy Rich)
8.-9. Curon
8.-9. Temné lesy (The Woods)
10. Locked Up (Vis a vis)

V minulých dvou týdnech se napříč nejsledovanějšími seriály na českém Netflixu nesl jasný trend - žebříčku poměrně suverénně dominoval především dokumentární formát. Tento týden však už v tomto ohledu můžeme u dokumentů sledovat viditelný posun dolů. Ze tří obsazených příček se po vypadnutí dříve úspěšného History 101 najednou staly pouze dvě, přičemž jak Poslední představení, tak i Nechutně bohatý si oproti minulému přehledu pohoršili.

Zajímavé je, že se namísto dokumentů čeští diváci rozhodli vrhnout na neanglické seriály - v přehledu je najdeme dokonce hned čtyři. Španělské zastoupení žebříčku si vybojovalo příčky dvě, v obou případech za to může vděčit velice plodnému Álexi Pinovi. Jednak je tady už dlouhodobá stálice žebříčku v podobě megaúspěšného Papírového domu, další pozici pak obsadil seriál Locked Up. Zajímavostí je, že se vězeňské drama před pár týdny do výčtu těsně nedostalo, nyní to však už zvládlo, přestože získalo pouze desátou příčku.

První dojmy: Curon - Italská hororová podívaná není zrovna originální, ale atmosféru nepostrádá
 

O něco lépe si vedl další zahraniční projekt, který tentokrát pochází z Itálie. Hororový seriál Curon je úplnou novinkou, premiéru si odbyl ve středu. Minimálně podle prvních reakcí se o nějakou zázračnou podívanou rozhodně nejedná, zajímavá a tajemná zápletka však jednoduše lidi dokáže nalákat.

Veskrze to samé pak platí i o nové polské kriminálce Temné lesy. Ta na Netflix přistála teprve v pátek, po celý víkend si však držela překvapivě vysoké skóre, v neděli pak žebříček dokonce ovládla. Jestli jí sledovanost vydrží i do příštího týdne, tak by se v desítce mohla postavit velice vysoko. O velké překvapení by se nejednalo - kriminálky se u nás vždy těšily velké oblibě.

Přes velký úspěch zahraničních seriálů je však král jen jeden. A jak už se dalo odhadnout minulý týden, stalo se jím neskutečně populární drama 13 Reasons Why. To na konci předminulého týdne přišlo se svou čtvrtou a poslední řadou, s výjimkou jednoho dne pak celé desítce bez jediného zaváhání tento týden vládlo. O velký šok se ale vzhledem k dlouhodobé popularitě seriálu rozhodně nejde.

Rozloučit jsme se pak tento týden museli hned se dvěma seriály, které se ještě nedávno mohly chlubit velkou popularitou. Tím prvním je vztahové Too Hot to Handle, které představovalo vůbec poslední reality show, která se v žebříčku udržela. Oblíbený animák Rick a Morty se pak nedávno dočkal poslední epizody nové čtvrté řady, úbytek sledovanosti je tedy celkem pochopitelný a logický.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest