Hra o trůny: Top 5+1 nejlepších momentů, které se neobjevily v knížkách

Hra o trůny: Top 5+1 nejlepších momentů, které se neobjevily v knížkách | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Aneb ne všechno z často kritizovaných posledních řad je k zahození.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Článek obsahuje podstatné spoilery k celému seriálu.

Hra o trůny na televizní obrazovky přinesla tak megalomanskou a výbornou podívanou, jako málokterý seriál. Jediným “problémem” je to, že za to z velké části může vděčit především skvělé předloze z pera George R. R. Martina. Jakmile show dějově romány předběhla, podle mnohých se její příběh začal pomalu ale jistě tříštit a kvalita klesat. I ti největší odpůrci posledních řad však musí uznat, že přinesly celou řadu úžasných momentů, a to i bez přímého podkladu z knížek. Vybíráme ty nejlepší z nich.

Tvrdodomov (Hardhome)

Pátá řada byla asi tou první, která si od fanoušků začala odnášet lehce negativní ohlasy. A to především kvůli dějové lince v království Dorne, která bylo oproti románům lehce pozměněna a především zjednodušena a zkrácena. Celkově se však jednalo o velice solidní přírůstek do celého seriálu. Série měla vrcholů hned několik, ten zdaleka největší však přišel v osmé epizodě zvané Tvrdodomov (v originále Hardhome).

V ní se armáda mrtvých v čele s Nočním králem vůbec poprvé ukázala jako skutečná hrozba. Do té doby se hrdinové seriálu s Bílými chodci setkávali spíše zřídka a v menších soubojích, právě při útoku na osadu Divokých se však konečně ukázala jejich skutečná síla. Překvapení a bezradní Divocí v čele s Jonem Snowem proti mrtvým nemají absolutně žádnou šanci a celý konflikt spíše než jako bitva působí jako scéna s postapokalyptického zombie filmu - všude panuje naprostý chaos a beznaděj. Lepší představení si jedni z úhlavních záporáků jednoduše nemohli přát.

V tomhle konkrétním případě filmaři Martinovy knížky nepředběhli, ale rozhodli se je dokreslit. V knižní podobě se dozvídáme o bitvě pouze z doslechu, v seriálu jsme mohli být přímými svědky.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

1 | 23.03.2021 18:38
1
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest