První dojmy: Love, Victor - Spin-off k filmu Já, Simon má srdce, ale až příliš se bojí riskovat

První dojmy: Love, Victor - Spin-off k filmu Já, Simon má srdce, ale až příliš se bojí riskovat | Fandíme seriálům
Hulu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Seriál, o kterém si Disney myslí, že je "příliš divoký" pro Disney+ je sympatickou podívanou, která pobaví, ale hlubší stopu (zatím) nezanechá.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V roce 2018 se objevil film Love, Simon/Já, Simon na motivy knihy Probuzení Simona Spiera od Becky Albertalli. A stal se z něj až překvapivý úspěch. Pokud jde o finance, tak utržil více než čtyřnásobek svého rozpočtu (odhaduje se, že ten byl mezi 11 až 17 miliony dolarů) a dočkal se velmi pozitivních recenzí díky svému obsazení, sympaticky zpracovanému příběhu a svéráznému, ale uvěřitelnému pohledu na strasti dospívajícího gaye. 

Love, Victor: Trailer odhaluje, co bylo pro Disneyho až příliš nevhodné
 

A asi by nikoho nepřekvapilo, že poté, co Já, Simon tak zabodoval, bude dříve nebo později oznámeno pokračování. Stalo se ale malinko trochu něco jiného, vyšlo najevo, že se dočkáme spin-offového seriálu, který bude zasazen do totožného světa, ale tentokrát nebude hlavním hrdinou Simon (Nick Robinson), ovšem Victor (Michael Cimino). 

Projekt tedy nese název Love, Victor a už před svou premiérou vyvolal určitý poprask, protože byť se původně počítalo s tím, že bude uveden na streamovací službě Disney+, nakonec ho nabídla jiná streamovací platforma a to Hulu (která také spadá pod společnosti Disney) s tím, že se Disney měl údajně obávat toho, že seriál věnovaným radostem a strastem dospijívacího gaye je pro Disney+ příliš kontroverzní.

Minimálně v prvních dvou dílech ale nic kontroverzního není. Naopak, Love, Victor se drží v bezpečných hranicích žánru teenagerovské romantické komedie a v podstatě z nich nevybočuje. Diváci se tak dočkají příběhu studenta střední školy Victora, který se se svou rodinou přestěhoval do Atlanty a začal chodit na stejnou střední školu jako zmíněný Simon. 

Pro Victora je právě Simon vlastně vzorem, protože je Victor také gay (i když úplně jistý si tím není), ale na rozdíl od Simona se to o něm neví a obává se toho, že jeho rodiče by to nepřijali tak pozitivně, jako se to stalo v případě Simona. 

Máme tu tedy klasickou zápletku o mladíkovi, který se bojí odhalit pravdu o sobě ostatním, což je námět, který jsme v různých variacích viděli už nespočetněkrát. Je tu jeden originálnější prvek a to, že začne být Victor dost zmatený, když se u něj probudí sympatie k dívce jménem Mia (Rachel Naomi Hilson), ale jinak po něčem dosud neviděném nepátrejte, asi byste to nenašli. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest