Českým divákům učarovala polská kriminálka Temné lesy

Českým divákům učarovala polská kriminálka Temné lesy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 12 obrázků
Český Netflix znovu ovládla neanglická tvorba. Na HBO se pak divákům zalíbila novinka Veliká, která dělá z historie rozkošnou hru.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály Netflixu za poslední týden:

  1. Proč? 13x proto (13 Reasons Why)
  2. Temné lesy (The Woods)
  3. Papírový dům (Money Heist)
  4. Jednotky vesmírného nasazení (Space Force)
  5. Ledová archa (Snowpiercer)
  6. Řád (The Order)
  7. Alexa a Katie (Alexa & Katie)
  8. Locked Up (Vis a vis)
  9. Lucifer
  10. Hříšnice (The Sinner)

V posledních týdnech se českým Netflixem prohnalo hned několik trendů. Ty asi nejdůležitější byly dosud dva. Po neskutečně dlouhou dobu nejsledovanějším seriálům ve velkém vládly reality shows, ty nakonec před nedávném možná lehce překvapivě nahradil dokumentární formát. Ten si velkou popularitu držel poměrně slušnou řádku týdnů, i jeho kralování se se však aktuálně ocitlo u konce, když žebříček opustily poslední dva dlouhodobě oblíbené projekty - Poslední představení a Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina. Dokumenty si však již minulý týden zvládly najít náhradu.

Tou se ukázaly být především neanglicky mluvené seriály, které desítku zvládly ovládnout i tentokrát. Italský Curon si sice již napodruhé dostatečný počet diváků nenašel, všechny ostatní evropské série (s výjimkou Papírového domu, který si dlouhodobě drží stabilní pozici) si naopak polepšily - španělské Vis a vis o dvě příčky a především polské Temné lesy o celých sedm pozic. V případě druhého jmenovaného se nejspíše jednoduše potvrdila obrovská popularita kriminálek mezi českými diváky. Nadvláda cizojazyčných sérií pak s největší pravděpodobností jen tak nepřestane. Už jen z toho důvodu, že se 27. 6. premiéry dočká závěrečná řada velmi oblíbeného německého sci-fi Dark, která téměř jistě přiláká davy fanoušků.

Dark: Konec je začátek a začátek je konec, naznačuje epický trailer na finální řadu
 

Zmíněné Temné lesy si sice ve výsledku přivlastnily stříbrnou příčku, po celý týden se ale mohly bez problému dostat i na první. Po velice těsném souboji však nakonec podlehly populárnímu 13 Reasons Why, které před necelými dvěma týdny přišlo s finální řadou. Oba dva seriály ale začaly ke konci týdne citelně ztrácet.

Předběhnout je zvládlo hned dvě novinky. Tou úspěšnější se stala druhá řada hororové fantasy Řád, která se za pouhé tři dny od premiéry dostala do čela žebříčku. V podstatě to samé pak platí i o čtvrté sérii kriminálního dramatu Hříšnice. Poslední novinkou tohoto týdne byla pak dětská komedie Alexa a Katie.

O něco menší, ale přece jenom stále velký, úspěch se podařil úplně nové reality show Floor Is Lava, ve které soutěžící musí dostat přes místnosti plné překážek a ano, jak jste nejspíše uhodli podle názvu, lávy. Do výsledného žebříčku se jí nakonec dostat nepodařilo, nebylo by ale překvapením, kdyby se tak stalo příští týden.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest