Živí mrtví: Proč v seriálu nepřišel Rick o ruku?

Živí mrtví: Proč v seriálu nepřišel Rick o ruku? | Fandíme seriálům
AMC
Zobrazit dalších 11 obrázků
Rickův představitel Andrew Lincoln za ztrátu ruky bojoval u produkce. Ta mu ale nevyhověla. 

Televizní verze Živých mrtvých (The Walking Dead) změnila oproti komiksové předloze Roberta Kirkmana spoustu zásadních věci. Jedna z nich se týkala hlavní postavy a vůdce skupiny Ricka Grimese, který v komiksu ztratí ruku. Za trest mu ji usekne Guvernér, jeden z nejbrutálnějších padouchů příběhu, poté, co Rick odmítne odhalit pozici věznice, ve které se skupina ukrývá. V seriálu Rick svou končetinu má až do svého odchodu ze scény na začátku deváté řady.

Herec Andrew Lincoln, který v seriálové verzi Ricka ztvárňuje, přiznal, že u producentů a scenáristů za ztrátu ruky bojoval. Chtěl, aby byl Rickův příběh co nejvěrnější tomu z komiksu. Tvůrci se ale rozhodli Rickovu ruku zachovat, čistě z technických důvodů. Sám Robert Kirkman také přiznal, že Rickova ztráta ruky by mohla výrazně ztížit natáčení akčních scén. Podle něj je mnohem jednodušší nechat Rickovi useknout ruku na stránkách komiksu, kde není možné zobrazit každou akci postavy, ovšem v hraném seriálu by Rickova ztráta končetiny výrazně ztížila produkční práce.

Tvůrci seriálu dokázali, že nemají problém nechat některou z postav přijít o končetinu. Ve třetí řadě přišel o nohu Hershell a v řadě deváté ztratil paži Aaron. Zde se ale jedná o vedlejší postavy, které nikdy neměly tolik prostoru na obrazovkách jako Rick, tudíž se ušetřilo na speciálních a počítačových efektech. Ovšem na Rickovu ztrátu ruky z komiksu bylo v seriálu párkrát odkázáno. Například ve scéně, kde Negan nutí Ricka useknout ruku Carlovi, nebo když se Rick snaží zastavit ostnatého Chodce Winslowa na Smetišti, přičemž se na dlaní napíchne na jeden z dlouhých ostnů.

AMC

Myslíte, že Rick nakonec o svou končetinu přijde v navazujích spin-off filmech? Hoďte nám názor do komentářů a nezapomeňte zavítat do galerie, kde jsme pro vás připravili fotky zobrazující evoluci Ricka v seriálu až po jeho odchod.

Zdroj: Bleeding CoolScreenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Vesper | 07.07.2020 14:47
Jj nemohli to udělat, protože by to bylo obtížné a drahé, a přitom seriál na začátku solidně vydělával... Ale co si budem jiné CGI efekty jsou taky otřesné...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest