Stranger Things jednu ze svých hvězd zachránily před koncem kariéry

Stranger Things jednu ze svých hvězd zachránily před koncem kariéry | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nikdo z tvůrců nečekal, že by se ze Stranger Things mohl stát hit.  

Seriálová sci-fi pecka od Netflixu Stranger Things patří v posledních letech k těm největším popkulturním fenoménům. První tři série trhaly na přední streamovací službě rekordy a už se pracuje na řadě čtvrté. Část úspěchu jistě stojí na perfektním obsazení dětských hrdinů. Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp či Caleb McLaughlin mají před sebou velkou kariéru, ale nebýt seriálu, nemuselo tomu tak být. Finn „Mike“ Wolfhard se chtěl v jednu chvíli na herectví vykašlat.

Ve svých devíti letech byl obsazen do hudebního videoklipu, který ho nasměroval na cestu herectví. Nové role se ovšem hledaly obtížně. Finn pravidelně projížděl webovou stránku Craigslist a hledal nové příležitosti. „Mohli jste jít na Craigslist a hledat nabídky. Některé byly opravu zvláštní, ale někdy jste našli například poptávku po jedenáctiletém klukovi, kterého hledali na ztvárnění mladé verze kanadské indie kapely,“ prozradil herec.

Po několika letech pracného hledání rolí a hraní v pár hudebních videoklipech ležel herec nemocný v posteli a zvažoval, že herectví zanechá. Pak mu zavolali bratři Dufferovi, tvůrci Stranger Things a změnili chlapci život. „Prostě mi představili svůj seriál. Mně bylo tak dvanáct a povídali jsme si o všech těch filmech, kterými se inspirovali.“

Dnes je Finn Wolfhard bratrům vděčný, málokterý herec má před sebou tak nadějně vyhlížející kariéru, jako právě on. A to úspěch nenápadné sci-fi série opravdu nečekali. „Mysleli jsme si, že natáčíme tajný projekt, o kterém nikdo nevěděl. Nikdo neměl tušení, co děláme. Netflix nám nechal volné ruce. Říkali jsme, že se to možná stane kultovní klasikou a třeba se za třicet let sejdeme a budeme pyšní na to, co jsme natočili. A pak to vybuchlo. Přes noc.“ Dnes zná Stranger Things skoro každý a herec si zahrál v takových hitech, jako je To, To Kapitola 2 a těšit se na něj můžeme ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz.

Vybrali jsme vám dva videoklipy, ve kterých si herec zahrál a v galerii najdete připomínku jeho skvělé postavy Mikea.

Zdroj: Movieweb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest