Třetí den: Mysteriózní seriál s Judem Law se chlubí netradiční skladbou epizod

Třetí den: Mysteriózní seriál s Judem Law se chlubí netradiční skladbou epizod | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Rozdělení na kapitoly a proložení epizod divadelním speciálem? To u tajuplných thrillerů nevídáme zrovna denně. Koukněte na poslední trailer.

Léto je na zajímavé nové seriály poměrně chudé, zato v září se snad situace začne opět zlepšovat. Kdyby na nic jiného, můžeme se těšit alespoň na Třetí den (The Third Day), novou mysteriózní minisérii s Judem Law a Naomie Harris v hlavních rolích. Třetí den se krom zajímavého traileru může pochlubit také neotřelou strukturou vyprávění.

Od 14. září bude týden co týden vysílaná první kapitola, nazvaná Léto. Hrdinou kapitoly je Sam, který putuje na izolovaný ostrov nedaleko britského pobřeží, kde je svědkem zvláštních zvyků místních obyvatel. Dojde k rituálu, který znovu vyvolá jeho dávno zapomenuté trauma. Sam je odříznutý od pevniny a není schopný opustit idilický a nebezpečně okouzlující svět, který na ostrově objevil. Tajuplné rituály místních lidí jej přimějí, aby se vypořádal se ztrátou, kterou v minulosti prožil, avšak skrze zkreslený pohled ze současnosti. Jak se Sam snaží odhalit pravdu, hranice mezi fantazií a skutečností začíná praskat a ostrované odhalují šokující tajemství. Sama si zahrál Jude Law, kapitolu napsal Dennis Kelly a zrežíroval Marc Munden.

Následně 3. října bude vysílaná část nazvaná Podzim. Ta bude ztvárněná divadelním stylem v Londýně, natáčená jedinou kamerou beze střihu a k divákům přenášena v přímém přenose. Součástí představení bude Jude Law a tvůrci by měli během speciálu dostat příležitost ještě víc smazat hranice mezi fantazií a skutečností. Nevíme, zda tento speciál bude určen pouze pro britské diváky, jako něco navíc, anebo se stane pevnou součástí seriálu i na mezinárodních trzích, kde bude minisérie také uváděna.

A nakonec 5. října začíná závěrečná kapitola, nazvaná Zima. Ta má stejně jako první kapitola tři epizody a sledujeme v ní novou hrdinku, Helen. Helen je silná žena zvenčí, která na ostrov přichází hledat odpovědi. Příchod Helen a její rodiny však rozpoutává bitvu mezi znesvářenými silami ostrova, během které se má rozhodnout o osudu celého místa. Hranice mezi snem a skutečností je opět velice nezřetelná… Helen ztvárnila Naomie Harris, režisérkou epizod je Philippa Lowthorpe, scénář spolu s Dennisem Kellym napsali Kit de Waal a Dean O'Loughlin.

Vedle Lawa a Harris v minisérii vystupují Katherine Waterston, Paddy Considine, Emily Watson nebo John Dagleish. Trailery slibují poutavou atmosféru a dole v galerii si můžete minisérii prohlédnout také na fotkách. Minisérii by měla uvést česká odnož HBO.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest