Carnival Row: Druhá řada oficiálně ukončila natáčení v Česku

Carnival Row: Druhá řada oficiálně ukončila natáčení v Česku | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Zobrazit dalších 8 obrázků
K natáčení v Česku se vyjádřil showrunner seriálu. Pochválil především řemeslnou zručnost Čechů při tvorbě ohromných kulis. 

V České republice padla poslední klapka druhé řady viktoriánského fantasy seriálu Carnival RowOrlandem Bloomem a Carou Delevigne v hlavních rolích. Natáčení postihla epidemie koronaviru, která produkci na nějaký čas kompletně pozastavila a později obnovené natáčení se muselo řídit striktními hygienickými podmínkami. Spolupráci s českými úřady si pochvaloval především producent David Minkowski ze společnosti Stilking Films:

„Český filmový průmysl byl prudce zasažen koronavirovou krizí a karanténními opatřeními. Oceňuji, že česká vláda jednala rychle a umožnila rychlé obnovení filmové produkce. Protože se země otevřela 7. května, mezinárodní produkce se do Česka rychle vrátila.“ Minkowski dále děkuje hercům a členům štábu Carnival Row za dobře odvedenou práci, seriál byl jeden z prvních mezinárodních projektů, který se po koronaviru vrátil zpět na nohy. „Samozřejmě jsme museli dodržovat striktní bezpečnostní a zdravotní opatření, dokud byl virus přítomen v České republice.“

Carnival Row: Orlando Bloom poděkoval českému štábu
 

Práci v naší zemi si pochvaluje i showrunner Erik Oleson: Řemeslná zručnost Čechů je prvotřídní, z nejlepších, kterou jsem zažil za svých více než 30 let práce u filmu. Gigantické dekorace pro Carnival Row jsou dovedené do tak pečlivých detailů, až byste neřekli, že jste na filmovém place.“ Oleson si také pochvaluje finanční stránku věci. Zatímco postavení některých velkých kulis by jinde stálo spoustu práce a hromady peněz, Češi to podle něj zvládnou rychle a za rozumnou cenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„The craftsmanship of our Czech crew is second to none, among the best I have ever seen in 30+ years in the business. The massive sets of Carnival Row are built out in such meticulous detail that you wouldn't know you’re on a back lot,“ proclaims Erik Oleson, showrunner of Carnival Row season 2, which has just completed two weeks of remaining filming in the Czech Republic under strict coronavirus protocols – read our news, link in the bio „Řemeslná zručnost Čechů je prvotřídní, z nejlepších, kterou jsem zažil za svých více než 30 let práce u filmu. Gigantické dekorace pro Carnival Row jsou dovedené do tak pečlivých detailů, až byste neřekli, že jste na filmovém place,“ říká nadšeně showrunner druhé série Carnival Row Erik Oleson.

 

Na natáčení pracovalo kolem devíti set lidí, přičemž jen asi deset procent z nich bylo ze zahraničí.  Z celkového počtu lidí pracujících na druhé řadě seriálu bylo celkem čtyři sta řemeslníků, kteří se starali o stavbu detailních kulis v barrandovských ateliérech, jak uvedla ředitelka Czech Film Commission, Pavlína Žipková.

Druhá řada Carnival Row tak oficiálně vstoupila do fáze postprodukce, zatím neznáme oficiální datum premiéry.

Zdroj: Variety, Czech Film Commission/Instagram

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Vorvancos | 02.09.2020 09:32
Nemohli by je najmout na stavbu silnic a dálnic? :D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest