Koule: HBO a tvůrci Westworldu přinesou sci-fi, která nás zavede hluboko pod hladinu oceánu

Koule: HBO a tvůrci Westworldu přinesou sci-fi, která nás zavede hluboko pod hladinu oceánu | Fandíme seriálům
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Knižní předloha od Michaela Crichtona se dočkala filmového zpracování už v roce 1998. Teď se dočkáme seriálové varianty.

Před měsícem jsme vás informovali o seriálové adaptaci hororového sci-fi Mimic od oscarového režiséra del Tora a dnes představujeme další, nově oznámený seriál na motivy jiné devadesátkové sci-fi. Prémiová kabelovka HBO přinese adaptaci knihy Koule (Sphere), která se v roce 1998 dočkala filmové verze s Dustinem Hoffmanem, Sharon Stone a Samuelem L. Jacksonem.

Sphere nás zavede stovky metrů pod hladinu oceánu, kde skupina vědců narazí na surreálný, nádherný a tajuplný objekt z vesmíru, který ukáže, že lidé, již nám jsou nejblíže, nám mohou být nejvíce cizí. Showrunnerkou je jmenována Denise Thé, která je mimo jiné jednou z producentek a scenáristek úspěšného seriálu Westworld (ten shodou okolností také vychází z předlohy Michaela Crichtona, nejvíce známého pro Jurský park). Na Sphere se také budou podílet Lisa Joy a Jonathan Nolan (bratr Christophera Nolana), již také stojí za Westworldem. HBO se tak snaží o další sci-fi pecku, kterou by určitě rádo proměnilo v hit.

I když se film pohybuje v průměrných vodách, kniha je považována za opravdu skvělou sci-fi, potenciál pro vytvoření kvalitního seriálu tak určitě existuje. Ve spojení s HBO a talentovaným týmem se rýsuje něco, co bychom měli bedlivě sledovat. Datum premiéry ani herecké obsazení zatím oznámeno není. V galerii si můžete film z roku 1998 připomenout a níže se podívat na ukázku.

Titulní obrázek je z filmu Sphere (1998)

Zdroj: Hollywoodreporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest