Série o černošských protestech a střetech s policií přináší první upoutávku

Série o černošských protestech a střetech s policií přináší první upoutávku | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 10 obrázků
Režisér oscarového snímku 12 let v řetězech Steve McQueen chystá antologii filmů o rasismu. 

Steve McQueen (Stud, Vdovy), jehož snímek 12 let v řetězech vyhrál Oscara za nejlepší film, je talentovaný režisér, kterého se určitě vyplatí sledovat. Na filmu Vdovy pracoval zhruba pět let, teď ale přidal na tempu. Zhruba dva roky od vydání zmíněného thrilleru nás čeká antologie pěti filmů Small Axe, která se bude zabývat rasismem, černošskými protesty a střety s policií, navíc bude věnována zavražděnému Georgi Floydovi.

Antologie přiblíží osobní příběhy komunity ze západního Londýna, které se budou rozprostírat od konce šedesátých let až po polovinu let osmdesátých. Jednotlivé filmy ponesou názvy Alex WheatleEducationRed, White and BlueLover's Rock a Lover's Rock. Poslední tři zmíněné budou mít premiéru na 58. filmovém festivalu v New Yorku, který se uskuteční v období od 25. 9. do 11. 10. 2020. Ve filmu Red, White and Blue si například zahraje hvězda nových Star Wars John Boyega. Celá antologie dorazí ještě letos na Amazon Prime Video.

Tvůrci zatím vypustili oficiální synopsi a ukázku pouze k filmu Mangrove, ve kterém si zahrají Letitia Wright, Shaun Parkes, Malachi Kirby a Jack Lowden. Synopse: "Mangrove vypráví příběh Mangrove 9, skupiny černošských aktivistů, která se během protestu v Londýně v březnu 1970 střetla s policisty a následoval veřejností velmi sledovaný soud. Ten jako první seznal policisty vinné z toho, že jejich jednání bylo motivováno rasovou nenávistí.“

První ukázka je skvěle střižena a udělá vám vcelku jasný obrázek o tom, jak budou jednotlivé filmy antologie (minimálně Mangrove) vypadat. Jak bývá u McQueena zvykem, očekáváme skvělé herecké výkony i úžasnou audiovizuální stránku. Vše bude samozřejmě silně politické, takže jestli vás podobná témata nebaví, ruce pryč. Inu, přesvědčte se sami. V galerii najdete screeny z traileru a první pohled na Johna Boyegu.


Zdroje: Slashfilm, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Tonny | 06.09.2020 12:15
Nesouhlasím s tím že by se mel delat film o kriminalnikovi a takovich zivlech co se neprispusobojou
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest