Netflix má navzdory pandemii na příští rok nachystáno víc původních pořadů než na letošek

Netflix má navzdory pandemii na příští rok nachystáno víc původních pořadů než na letošek | Fandíme seriálům
Netflix
Největší streamovací platformu na světě očividně pandemie zarazila v menší míře než tradiční studia.

Koronavirová pandemie především pro filmový ale i pro televizní průmysl zaznamenala citelnou ránu, ze které se pravděopodobně budou vzpamatovávat ještě dlouhou dobu. O málokom by se v tomto případě dalo říct, že mu celá krize prospěla, přesto se však příklady najdou. Tím zřejmě nejlepším je streamovací gigant Netflix, kterému domácí karantény pomohly ve stoupajícím růstu nových uživatelů. 

Netflix zpřístupnil část svojí nabídky zcela zdarma a bez registrace
 

Udržení takových uživatelů samozřejmě souvisí s tím, zda má služba co nabízet a vypadá to, že i v tomhle směru je společnost silná v kramflecích. CEO Netflixu Reed Hastings v nedávném rozhovoru se serverem Variety přibližoval blízkou budoucnost firmy a otázka padla i na stav výroby původních pořadů. (Část obsahu Netflix získává akvizicemi cizích projektů, ale vlastní tvorba zůstává stěžejní). Hastings prohlásil, že platforma na příští rok „chystá skvělý výběr originálních počinů, kterých bude ještě více než letos”.

Částečný vliv v tomto ohledu Hastings přičetl i rostoucí zahraniční tvorbě. Netflix je globální firma a netočí jen ve Spojených státech, ale na různých místech po celém světě, což pomáhá jakýkoliv výpadek ve výrobě přinejmenším mírnit. K tomu už z minulosti víme, že měl Netflix slušný počet předtočených projektů, které vznikly ještě před pandemií. Otázkou samozřejmě zůstává, jak bude situace vypadat v dalších letech, protože zásoby jednou dojdou a natáčení na mezinárodní půdě (které se v závislosti na vývoji pandemické situace může dál omezovat) nemusí výpadek vykrýt. Sám Hastings koneckonců řekl, že „všichni doufají v rychlý vývoj vakcíny, aby se mohli vrátit do intenzivní práce”.

Důležité pro tuhle chvíli nicméně je, že se studio cítí silné v kramflecích ohledně příštího roku. Musíme doufat, že než bude třeba akutně řešit rok další, zdravotní situace ve světě už se zlepší.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Jelinek | 09.09.2020 18:10
Takže opět vyhraje kvantita nad kvalitou, jak je u Netflixuu obvyklé!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest