The Mandalorian: Seriál ze světa Star Wars vyhrál své první ceny Emmy

The Mandalorian: Seriál ze světa Star Wars vyhrál své první ceny Emmy | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 6 obrázků
Proběhlo udělování cen Emmy v převážně technických kategoriích. Kromě Mandaloriana bodovali například Watchmeni. AKTUALIZOVÁNO
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

AKTUALIZACE: Již dnes v noci se dozvíme výherce hlavních kategorií, v posledních dnech však byly postupně vyhlášeny i ostatní méně sledované kategorie. The Mandalorian si odnesl další dvě sošky, a to sice za hudbu a práci s kaskadéry, aktuálně se tudíž počet výher zastavil na sedmi. Díky zisku tří ocenění tuto hodnotu dorovnali Watchmen, kteří byli nově oceněni za casting, střih zvuku a opět hudbu (vše v kategorii limitovaných sérií či televizních filmů). Kromě technických kategorií se začaly udílet i další ceny, mimo jiné za nejlepší animovaný seriál, kde zvítězili Rick a Morty, nebo za dokumentární sérii, kde triumfovalo basketbalové Poslední představení. Rovněž se dostalo i na první malé osobnostní kategorie. Mezi jmény vyčnívá především Eddie Murphy, který si odnesl Emmy za moderování epizody Saturday Night Live.

Původní příspěvek: Nejprestižnější televizní ceny Emmy si jeden z letošních udělovacích ceremoniálů, na kterém se vyhlašují vítězové obecně méně sledovaných kategorií z velké části technického rázu - tzv. Creative Arts Emmys. Letošní ročník je pak vlivem koronavirové pandemie jednak vysílán virtuálně, kromě toho bylo dosavadní udílení rozděleno na tři večery. Proběhnou ještě další dva - v noci ze čtvrtka na pátek se bude jednat například o menší herecké kategorie, v neděli nakonec proběhne hlavní udílení v podobě 72. Primetime Emmy Awards. Seznam vítězů cen z prvních večerů přinesl hned několik zajímavých výsledků.

Emmy 2020: Nominace ovládli Watchmeni, bodoval také Mandalorian
 

Největší úspěch zatím slavil Mandalorian, který již na konci července překvapil ziskem hned patnácti nominací. V aktuálně udílené technické sekci se mu jich podařilo proměnit hned pět - mimo jiné za nejlepší vizuální efekty či nejlepší kameru. Obecně se nejedná o příliš velký šok - první hraný seriál ze světa Star Wars se mohl pyšnit gigantickým rozpočtem a řadou nejnovějších technologií (přece jenom je součástí jedné z největších filmových značek současnosti). Přesto se však jedná o relativně vysoké číslo.

V těsném závěsu obsadili druhé místo průběžného pořadí komiksoví Watchmen, kteří vedou v celkovém počtu nominací - ucházejí se rovnou o 26 sošek. V první části oceňování si ve výsledku odnesli prozatím sošky čtyři - například za nejlepší kameru v limitované sérii/filmu nebo za nejlepší kostýmy ve sci-fi/fantasy žánru. V případě chválené minisérie se však velice pravděpodobně jedná pouze o zahřívací kolo, očekává se totiž velký úspěch v hlavních kategoriích. 

Další ocenění si pro sebe odnesly seriály jako Koruna, The Marvelous Mrs. Maisel nebo Stranger Things. V další části naleznete přehled sošek, které získaly nejznámější seriály.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest