Jurský Svět: Křídový kemp: Jak seriál zapadá do filmového univerza

Jurský Svět: Křídový kemp: Jak seriál zapadá do filmového univerza | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 18 obrázků
Animovaný seriál pro děti není jen kratochvílí filmových tvůrců. Přečtěte si, jak ho napasovali do filmové série a jaké má další vyhlídky.

Před zhruba dvěma týdny se po Netflixu rozprchli divocí dinosauři. Stalo se tak v animovaném seriálu Jurský svět: Křídový kemp (Jurassic World: Camp Cretaceous). Dobrodružství pro mladé diváky, ve kterém však dinosauři bez okolků jedí lidi a které se s postupujícími díly stává temnější, překvapilo svým zakončením.

Článek obsahuje spoilery a podrobnosti z děje.

Animovaný Jurský Park v prvním traileru
 

Pokud patříte k těm, kteří na dinosauří značku slyší, je možné, že jste nehleděli na věkové doporučení seriálu, odsunuli zvědavé děti bokem a seriál zkoukli sami. V takovém případě víte, že mladí hrdinové dětského tábora se potýkali s událostmi podezřele podobnými těm z Jurského světa, a když v posledním díle nestihli dorazit do přístavu k evakuaci, zůstali na ostrově samotní.

U diváků otevřený konec vzbudil nejedno zvednuté obočí a showrunneři seriálu záhy potvrdili, že události z Křídového kempu jsou v plné míře kánonické a provázené s filmovým univerzem. Řekli, že na vzniku seriálu se konzultačně podíleli i režisér Jurského světa Colin Trevorrow, producent série Frank Marshall a dokonce i "otec zakladatel" Steven Spielberg. Nikdo z nich jim do cesty nekladl překážky a Trevorrow autory přímo povzbuzoval s tím, že nedělají jen dodatek k filmu, ale originální příběh v jeho kontextu.    

Odhlídneme-li od nepřeberného množství nelogičností, kterému je divák díl za dílem vystavován, závěrečné scény seriálu vzbuzují zásadní otázky. Jedno z dětí ulovil pteranodon a ostatní se rozhodly, že ho nechají ve štychu. Jelikož kluk útok létajícího dravce přežil, tvůrci se pohrávají s nápadem, že jeho osud a pokřivený vývoj osobnosti by mohl být jedním z důležitých prvků (zatím nepotvrzené) druhé řady. Také bychom se mohli dozvědět, jestli na ostrově nezůstal ještě někdo další. K zamyšlení je ale otázka, zda se dětem nějak podařilo z ostrova dostat. Technicky vzato totiž po událostech Jurského světa a během Zániku říše ostrov obývala šestice dětí, které stejně jako hrdinové filmu čelili sopečné erupci, která celý ostrov Isla Nublar zničila.

Za zmínku na závěr stojí tvrzení Colina Trevorrowa, že se seriálovým týmem sdílel dokonce i podrobnosti z chystaného třetího dílu Jurského světa. Znamená to, že by události tohoto nenápadného seriálu mohly mít přímý vliv na filmovou kontinuitu? A myslíte, že má smysl v započatém příběhu pokračovat? Podělte se s námi v komentářích. V přiloženém traileru a v bohaté galerii můžete zhodnotit úroveň animace a výtvarného stylu, které se staly předmětem divácké kritiky.

Zdroje: io9, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Jurský svět

09.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest