Rašómon: Samurajská klasika se dočká nové podoby

Rašómon: Samurajská klasika se dočká nové podoby | Fandíme seriálům
Kadowkowa Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
U HBO vzniká nová seriálová verze klasiky od Akiry Kurosawy, která vyčnívá vyprávěním několika protichůdných verzí jednoho brutálního příběhu.

Produkční společnost Amblin Television, která v minulosti stála například za úspěšným seriálem The Haunting - Dům na kopci, připravuje seriálové zpracování filmu Rašómon z roku 1950. Jde o klasický japonský snímek od známého režiséra Akiry Kurosawy. Nová televizní verze je připravovaná již dva roky, nyní našla svůj domov u streamovací služby HBO Max, pro kterou bude dále tvořená.

Příběh původního filmu se točil okolo vraždy samuraje a znásilnění jeho manželky. Brutální zločin je zpětně vyprávěný prostřednictvím několika výpovědí, které si navzájem odporují. Dohromady postupně vytvářejí ucelený obraz o tom, co se doopravdy událo.

Nové seriálové zpracování pro HBO Max mají napsat Billy Ray (Hunger Games, Kapitán Phillips) a Virgil Williams (seriály Myšlenky zločince, 24 hodin). Nemá jít však o doslovnou seriálovou adaptaci originálního filmu, nýbrž spíš o nový projekt, který si jen ponechá myšlenku ústřední zápletky. Seriál je tak popisovaný jako drama o sexuálním útoku a vraždě a postupně odkrývaném tajemství, na které bude nahlíženo protiřečícími si narativy různých postav.

Původní Rašómon od Akira Kurosawy vyšel již před sedmdesáti lety v roce 1950. Šlo o jeden z prvních snímků známého režiséra, který upoutal pozornost i v zahraničí. Seznámit se s ním, případně si ho připomenout, můžete níže prostřednictvím traileru. V galerii pod videem si pak můžete prohlédnout fotky z filmu.

Produkci HBO Max často přebírá česká verze HBO, tak pravděpodobně můžeme být na konečný výsledek zvědaví i u nás.

Zdroj: Variety, foto: Kadowkowa Pictures

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Rašomon

26.12.1950 | Japonsko
Krimi, Drama, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest