The Mandalorian 2: Přehled zajímavých odhalení z nové epizody

The Mandalorian 2: Přehled zajímavých odhalení z nové epizody | Fandíme seriálům
Disney+
Zobrazit dalších 15 obrázků
Souhrn toho, co vám v první epizodě druhé série Mandaloriana možná uteklo, včetně čestných roliček známých osobností.

Následující článek obsahuje spoilery z úvodu druhé sezóny Mandaloriana.

První epizoda druhé série Mandaloriana s názvem The Marshal se nám velmi líbila, jak jste si mohli přečíst v našich prvních dojmech. V hodnocení prvního dílu jsme se záměrně vyhnuli veškerým spoilerům. Nyní si úvodní epizodu pečlivě rozebereme a možná se dozvíte i odpovědi na některé z vašich palčivých otázek.

První dojmy: The Mandalorian 2 - Vracíme se do světa Hvězdných válek
 

V premiérovém dílu druhé série Mandaloriana si zahrálo několik známých herců, kterých jste si při prvním zhlédnutí možná ani nevšimli. V úvodu se Mando vypravil za kyklopským gangsterem Gorem Koreshem. Pod mohutnou maskou jste možná přehlédli herce Johna Leguizama (Moulin Rouge). Disney oficiálně potvrdil, že postava Gora Koreshe je mrtvá, tudíž Leguizama v dalších dílech ve stejné roli již neuvidíme. Na všem fanouškům Star Wars dobře známé planetě Tatooine jsme se setkali s barmanem s blonďatými copy. I zde jste pravděpodobně díky pořádnému nánosu protetik a make-upu nerozeznali herce W. Earla Browna známého ze seriálu Deadowood. Barman je příslušník mimozemské rasy Weequayů. Tato rasa se poprvé objevila již v Epizodě VI: Návrat Jediho, kde Weequayové plnili úlohu strážných Jabby Hutta.

Disney+
The Mandalorian 2

Samotný název dílu nás přivádí za největší hvězdou ve vedlejší roli. V úloze Cobba Vantha alias maršála malého městečka se představil Timothy Olyphant (Strážce pořádku). Maršál způsobil mnoha divákům menší šok, když nastoupil na scénu v helmě a hrudní výzbroji Boba Fetta. V následujících minutách jsme se dozvěděli, jak maršál přišel ke charakteristické výzbroji nájemného lovce odměn. Samotný Boba Fett se ukázal až v úplném závěru. Ve finálním šokujícím cameu se představil zjizvený Temuera Morrison, jenž byl ještě před premiérou druhé série oznámen coby představitel Boba Fetta. Temuera Morrison dabuje Boba Fetta ve videohrách na motivy Star Wars a hrál Boba Fettova otce Jango Fetta v Epizodě II: Klony útočí. (Boba je Jangovým klonem).

Disney+
The Mandalorian 2

První epizoda dále potvrdila, že droid R5-D4 přežil události z Epizody IV. V Nové naději se R5-D4 ukázal ve scéně, kdy Jawové zajali droidy C-3PO a R2-D2. Farmář Owen Lars chtěl od Jawů koupit R2-D2, ale R5-D4 ve scéně sabotoval svou šanci na svobodu, aby pomohl R2-D2. Oběť R5-D4 udělala z droida oblíbenou postavu zarytých fandů, jenomže scéna z Nové naděje byla doposud jediným momentem, kdy jsme tohoto droida mohli vidět. To vedlo některé fanoušky k přemýšlení, zda byl R5-D4 vyřazen z provozu kvůli jeho špatnému motivátoru. Jak jsme zjistili z dílu The Marshal, droid je stále funkční a pobývá v hangárech konstruktérky Peli Motto (Amy Sedaris) ve městě Mos Eisley.

Disney+
The Mandalorian 2

Při finální bitvě proti písečnému drakovi (Krayt dragon) jste si mohli povšimnout, že se změnil poměr stran obrazu. Namísto filmového formátu 21:9 se při bitvě změnil poměr stran na 16:9, čímž vám zmizely černé panely v horní a dolní části obrazovky. U Disneyho se pro tuhle změnu v poměru stran rozhodli, aby divákům zprostředkovali ještě epičtější zážitek. Díky poměru 16:9 více vynikla obrovitost monstra. Bude zajímavé sledovat, zdali se v průběhu druhé sezóny budou tyto změny v poměru stran pravidelně objevovat nebo se jednalo o pouhou jednorázovou záležitost.

První epizoda ústřední děj nijak neposunula a nejpalčivější otázky zůstávají nezodpovězeny. Snad se v následujících dílech dozvíme, jak Boba Fett přežil hrůzostrašný pád do propasti obývané monstrem Sarlaccem z Epizody VI, načež byl nájemný lovec odměn prohlášen za mrtvého.

Zdroj: Collider I, II, Screenrant I, II

Foto: Disney+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho

25.05.1983 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest